„Celá akce byla moc krásná, slavnostní. Bylo velmi znát, jak si zdejší škola a děti považují, že byly vybrány,“ přiznala olympionička Iveta Vacenovská, aktuálně stolní tenistka extraligového Hodonína.

Během čtvrtečního dopoledne v místní tělocvičně sportovala téměř stovka dětí, které předvedly své dovednosti na několika stanovištích. I včetně toho pod kontrolou olympioničky, kde děti zápasily s pálkou a míčkem.

„To bylo nejnáročnější. Ale všichni se toho zhostili na výbornou. Když jsem sledovala i ostatní stanoviště, bylo znát, že zdejší děti hodně sportují a jsou velmi šikovné. Včetně těch nejmenších,“ vysekla poklonu úspěšná olympionička.

Tu mile potěšila hromada otázek při debatě a autogramiádě. „Na počty medailí a úspěchy jsem zvyklá odpovídat všude, poprvé se ale děti zajímaly, jak moc musí trénovat vrcholoví stolní tenisté. Docela zíraly, že je běžné připravovat se po třech hodinách dopoledne a odpoledne, v přípravě pak další půldruhou hodinu večer,“ překvapila.

Na akci nechyběla ani ambasadorka akce a rovněž úspěšná atletka, trojskokanka Šárka Kašpárková.

„Vše probíhalo v úžasné atmosféře, žáci byli na hosty připraveni, potěšila nás i přítomnost zástupců města, což nebývá samozřejmostí. Šlo vidět, jak si všichni dopoledne užívali a to je podstatné,“ pousmála se Kašpárková, která se do regionu ještě vrátí v rámci kvalifikačních kol Sazky.