Biker z Hranic na Moravě dosáhl v podniku zařazeném i do 6. ročníku Valašskokarpatské cyklotour, na 40kilometrové trati s celkovým převýšením 1400 metrů, času 1:31:20. Stříbrný Pavel Žák (Bike Triatlon Morkovice) za ním v cíli zaostal o dvě minuty a deset sekund. Třetí místo obsadil v čase 1:36:25 Jiří Hradil (FORCE KCK Cykloteam Zlín). Z regionálních jezdců bral ještě Petr Holzner (Zvonek Sport Valašské Klobouky, 1:37:18) čtvrtou příčku, fryštacký Radoslav Šíbl (4Ever Cyklo Bulis Bystřice pod Hostýnem, 1:37:29) dojel pátý, Michal Krejčí z kašavského Valachbajk Teamu osmý (1:40:10) a Pavel Ovesný (Zvonek Sport Valašské Klobouky, 1:41:20) devátý.

,,Hartl se hned v prvním kopci odpoutal od všech soupeřů. Hlavní favorit pak už na první příčce neustále navyšoval náskok. Já jsem se na druhou pozici definitivně posunul v průběhu dvacátého kilometru a na ní jsem díky rovnoměrnému tempu zůstal až do cíle,“ prozradil Pavel Žák. Ten se také na trati se spoustou těžkých kopců dokázal vypořádat s velkým horkem. ,,V osmadvacetistupňovém vedru jsem však neměl žádnou krizi,, přiznal morkovický biker.

V závodu žen zvítězila Lucie Javorová z Hvozdné (Valachbajk Team, 2:05:32). Druhá byla Lucie Skřivánková (SUPGIRLS, 2:07:22), bronzovou pozici vybojovala za čas 2:11:37 Anna Brychtová (Kilpi Triatlon Team). Sehradická Martina Latináková skončila čtvrtá (2:12:40) a Petra Holznerová pátá (obě Zvonek Sport Valašské Klobouky, 2:16:24).

,, Po několika úvodních metrech jsem se probojovala do čela. Poté jsem úvodní kilometry jela ostřejším tempem. Postupně jsem ale zvolnila, ovšem na největší soupeřky jsem si musela neustále dávat pozor. Zejména Skřivánková a Brychtová byly až do konce závodu nepříjemné,“ pronesla v cíli se ziskem zlaté příčky v Luhačovicích velmi spokojená Lucie Javorová.

Lubomír Hotař