Řehák na cestě za prvenstvím v klíčových zápasech porazil v semifinále ve třech sadách Ladislava Fojtíka a ve finále ve čtyřech setech Jiřího Kolínka.

,,Ve vyrovnaném semifinálovém souboji s Fojtíkem jsem byl v koncovkách všech tří setů psychicky odolnější. Můj soupeř byl ale po celý průběh duelu ve výměnách agresivní. Já jsem se však v důležitých momentech mohl spolehnout na nepříjemnou trávu na mojí raketě.

V finále s Jiřím Kolínkem jsem prohrál první set. Od druhé sady jsem změnil taktiku a vyplatilo se mi čekat na chyby Jiřího. Důležité body jsem také získával přes jeho podání," prozradil Filip Řehák, který tak obhájil zlatou příčku z loňského nedašovského Mikulášského turnaje.

Nejlepší hráč na Valašsku hodnotil i největší soupeře. ,,Jiří Kolínek sázel na útočné pojetí a nepříjemný byl hlavně jeho forhend. Ladislav Fojtík se oproti minulým sezonám výrazně zlepšil. Ten se mohl spolehnout na forhend i bekhend a když bylo potřeba, tak dokázal udržet míček na stole. A to ho ještě limitovalo zranění kolene," chválil kvalitní protihráče osmnáctiletý Řehák.

Na Valašsku si zahrály také ženy. Těch se v Nedašově sešlo šest a při systému každý s každým se nakonec ze zisku prvního místa radovala Monika Mikušková před Anežkou Fojtíkovou. Třetí příčku brala Monika Řeháková.

Bojovná Mikušková vyhrála díky trpělivému hernímu pojetí a za stolem ji nechyběla ani jistota.

Lubomír Hotař