,,Akce se za slunečného počasí a za čtyřstupňového mrazu zúčastnilo čtyřicet cyklistů a příznivců tohoto sportovního odvětví. Ti nejprve v novém sídle firmy v Bartošově ulici u Makra v Otrokovicích absolvovali přivítání do Nového roku a také nezbytné focení.

Pro všechny byla ještě připravená tombola s cenami věnovanými pořadatelskou firmou FORCE KCK Cyklosport. Poté se celý peloton vydal na propagační jízdu do centra Zlína. Ostrý start závodu byl u benzínové stanice na Vršavě. Cíl byl na kopci směrem k Lešné v Kostelci," informoval manažer zlínského FORCE KCK Cykloteamu Dalibor Kmenta.

Z vítězství se nakonec radoval Jiří Hradil, před Jiřím Slavíkem (oba FORCE KCK Cykloteam Zlín). Bronzovou příčku vybojoval otrokovický Tomáš Strnka. Čtvrtý skončil další reprezentant zlínského FORCE KCK Cykloteamu veterán Ivo Odvárka.

Kategorii nad padesát let vyhrál Vladimír Baťa (FORCE KCK Cykloteam Zlín).

,,Závod začal netradičně ve volnějším tempu. V polovině kosteleckého kopce už se ale na čele vykrystalizovala skupina deseti největších favoritů. Od tohoto úseku zbytek stoupání ochotně odtáhl matador Odvárka, který rozjížděl pro svoje mladší klubové kolegy závěrečný spurt.

V něm byl nejlepší Jiří Hradil. Těsně druhý za ním dojel Jiří Slavík," popsal průběh a rozhodující momenty zajímavého a prestižního závodu Kmenta.

Ten i na začátku roku zve do svého klubu další nové zájemce o cyklistiku. ,,Tréninky míváme pravidelně každou sobotu a neděli. Sraz je vždy v 10 hodin u sídla společnosti na parkovišti KCK v ulici Bartošova v Otrokovicích," vybízí ke sportování manažer Dalibor Kmenta.

AUTOR: LUBOMÍR HOTAŘ