Z vítězství v krajském městě na kurtech na Vršavě v podniku, v němž byla k vidění spousta dramatických zápasů, zajímavých obratů a překvapivých výsledků, se nakonec radoval obhájce prvenství z roku 2018 a 2019 domácí matador Dušan Machala.

 Zlínský tenista v pavouku na cestě za prvenstvím porazil v osmifinále Milana Rolince z Opatovic 6:4, ve čtvrtfinále mu k zápasu nenastoupil Zdeněk Šeda (Zlín), v semifinále udolal Josefa Táborského (Vyškov) 7:6 a ve finále překonal dalšího tenistu ze Zlína Dalibora Nováka 6:4.

 ,,Byla na mě vidět delší zápasová pauza. Po turnaji jsem byl tak unavený, že jsem byl rád, že jsem dojel na kole domů,“ přiznal Dušan Machala.

Ten však v době vládních opatření nezahálel a kondici si udržoval.

 ,,Jakmile to bylo možné, tak jsem jezdil na kole a občas jsem si šel zaběhat. Tři týdny před turnajem už jsem dvakrát týdně absolvoval tenisové tréninky,“ prozradil dále Machala.

 K triumfu na zlínské antuce ho nastartovala porážka v základní skupině s Janem Neubauerem z Dubu nad Moravou.

 ,,S houževnatým Rolincem jsem ve výměnách udělal míň chyb. Šeda k čtvrtfinálovému utkání nenastoupil kvůli bolavému kolenu. Vyrovnané semifinále s Táborským rozhodl až tiebreak. V něm jsem vedl už 4:0. Táborský hrál ale velmi dobře. V závěru zápasu jsem však měl víc sil a navíce mi dařily kraťasy, které dělaly matadorovi z Vyškova velké problémy,“ potěšily výhry nad silnými soupeři ve vyřazovací části turnaje Dušana Machalu.

Favorita nezastavil ani ve finálové partii Dalibor Novák.

 ,,S Daliborem se velmi dobře známe. Jeho hra mi ovšem vyhovuje. Duel o první příčku jsem zvládl takticky. Nováka jsem rozběhal a dobře rozehrané výměny jsem úspěšně zakončoval,“ radoval se po proměněném mečbolu ve finále pětapadesátiletý Machala.  

V krajském městě se hrála také Soutěž velké útěchy (o 9. místo). V ní ve finále opatovický Milan Rolinc zdolal Ladislava Matušince ze Štítné nad Vláří 7:5.

Ve finále Soutěže malé útěchy (o 17. místo) si Zdeněk Strohalm (Grygov) hladce poradil s Rostislavem Gažákem (Kunčičky u Bašky) 6:2.

Dalším podnikem letošní české Senior’s Tour pro tenisty nad 50 let bude turnaj O pohár Senior’s Tour ve Zlíně. Ten se bude hrát opět na antuce na Vršavě v sobotu 13. června 2020 

VÝSLEDKY GRAND PRIX ZLÍNA 2020:

Osmifinále: Miroslav Petružela (Daskabát u Olomouce) – Radomír Kykrych (Brno) skreč, Josef Táborský (Vyškov) – Michal Friedrich (Otrokovice) 6:1, Dušan Machala (Zlín) – Milan Rolinc (Opatovice) 6:4, Zdeněk Šeda (Zlín)  - Libor Zapletal (Lhotka u Zlína) 6:3, Petr Handlíř (Brno) – Pavel Saturka (Jihlava) 6:1, Josef Hnaníček – Ladislav Matušinec (oba Štítná nad Vláří) 6:1, Dalibor Novák (Zlín) – Karel Křen (Luhačovice) 5:0 skreč, Jan Neubauer (Dub nad Moravou) – Jiří Fiala (Zlín) 6:1.

 Čtvrtfinále: Táborský – Petružela 6:1, Machala – Šeda skreč, Hnaníček – Handlíř 6:4, Novák – Neubauer 6:1.

 Semifinále: Machala – Táborský 7:6, Novák – Hnaníček 6:4.

 Finále: Dušan Machala – Dalibor Novák 6:4.