Jeho kolega Lukáš Slatinský vybojoval 13. pozici (5:29:40). Extrémně náročný závod v Západních Tatrách dokončilo 316 triatletů a jeho vítězem se stal Španěl Zamora (4:57:29).

„Plavání bylo zpestřené výběhem z vody na břeh a probíhalo v osmnáctistupňové nádrži Liptovská Mara. Cyklistika měla převýšení 2000 metrů a jela se mimo jiné přes Zuberec, Suchou Horu a Tatliakovu chatu ležící v nadmořské výšce 1360 metrů. Rovněž běh měl šestisetmetrové převýšení a byl okořeněný prudkými stoupáními a nebezpečnými seběhy. O závod byl ovšem velký zájem, protože pro letošní rok byl za jedenáct minut vyprodaný," přiblížil prostředí Vabroušek.

Malenovický Ironman začal podnik zvaný také jako triatlonový Everest ve střední Evropě solidním plaváním a dokončil ho povedeným během.

,,Po plavání jsem byl šestnáctý, po cyklistice osmý a v závěrečném běhu jsem se posunul na konečné sedmé místo. Možná jsem ale mohl v cíli skončit lépe, ovšem s ohledem na víkendového Ironmana v Anglii jsem na náročné trati moc neriskoval," přiznal závěrem Vabroušek, který dokonce premiérový ročník Oravamana v roce 2011 celkově vyhrál. ⋌(hot)