Minulou neděli skončil v absolutním pořadí v čase 4:19:01 na 14. místě v závodu na Islandu. ,,Tam se plavalo v jedenáctistupňovém ledovcovém jezeře. Kolo se jelo na kopcovité trati podél zálivu Atlantického oceánu, závěrečný půlmaraton jsme běželi kolem jezera,“ přiblížil velmi extrémní podmínky na Islandu Vabroušek, který šel z vody z dvacáté pozice.

,,Po kole jsem se posunul na patnáctou příčku. Ovšem mohlo to být lepší. Nechtěl jsem ale příliš riskovat ve sjezdech při silném bočním nárazovém větru. V půlmaratonu se mi však běželo skvěle. Proto jsem mezi profesionály vybojoval jedenácté místo,“ potěšil výsledek na severu Evropy Petra Vabrouška.

V sobotním Ford Challenge Prague obsadil Ironman z Malenovic v čase 4:17:27 jednadvacáté místo. ,,Půlželezňák v centru Prahy jsem si opět maximálně užíval. V tomto horkém období nabídla Vltava přijatelných šestnáct stupňů. Navíc byla téměř bez proudů. Na kole s převýšením 420 metrů jsme dokonce opustili Prahu do zalesněných kopců v okolí hlavního města. Líbil se mi také běh s výhledem na Pražský hrad, Národní divadlo, nebo na Karlův most,“ pronesl v cíli výborně obsazeného Ford Challenge Prague Petr Vabroušek, pro něhož to byla skvělá příprava na další starty ve zbytku letošní ironmanové sezony.