Malenovický triatlonista si stanoví taktiku až těsně před startem šampionátu

Závod se koná na tratích 3 kilometry plavání, 80 kilometrů v sedle kola a 20 kilometrů běhu v belgickém městě Braschaatu, které leží poblíž Antverp.
„Šampionát proběhne na rovinatých tratích. Poplave se v jezeře, cyklistika i běh mají pouze mírné převýšení. Rovněž jeho délka mi příliš nevyhovuje. Mám totiž rád delší a extrémnější podniky,“ přiznal Petr Vabroušek.

Spolu s ním jsou do Belgie ještě nominováni Lukáš Vrobel, Tomáš Bednář, Jan Wainer a Jaroslav Brynda. Česko v ženách bude reprezentovat Eva Nováková.

„Na závod se těším, v posledních týdnech mám totiž formu, jež bych chtěl splatit i na evropském mistrovství,“ plánuje železný muž z Malenovic.
Vabrouškovi se nedávno dařilo na Ironmanu v Brazílii i v Half Ironmanu ve Vídni.

„Zlepšuji se v plavání, spolehnout se můžu na kolo a rovněž v běhu si věřím, což by se mohlo promítnout do úspěšného výsledku,“ kalkuluje česká ironmanová jednička.

O taktice se však triatlonista z Malenovic rozhodne až těsně před startem. „Klíčové budou mé poslední pocity a také pohled na finální startovní listinu. Nicméně láká mě skončit do desátého místa,“ přeje si Petr Vabroušek.