Závod odstartoval plaváním v sobotu za rozbřesku ráno ve 4 hodiny.

,,Plavalo se v neoprenech na dvou okruzích v přehradě Olešná. V prvním okruhu, přestože byly bójky osvětlené blikačkami, byla ve vodě náročná orientace. Přesto se mi v úvodní části Grizzlymana dařilo a po ní jsem byl na čele vedoucí pětičlenné skupiny,“ zavzpomínal na začátek závodu Petr Vabroušek.

Na trati cyklistiky, která měla převýšení 4100 metrů Ironmam z Malenovic zpočátku jel na třetí pozici za Stanislavem Cibulkou a Tiborem Szabo.

,,Pořadí vpředu se ale několikrát měnilo a nakonec jsem do druhého depa dojel na prvním místě. Ovšem na Pustevnách a na Soláni byla hustá mlha, proto jsem v následných sjezdech jel opatrně. Ve stoupání na Visalaje zase vydatně pršelo a na Lysé hoře naopak pálilo horké slunce,“ upozornil Vabroušek.

Běh měl parametry 44 kilometrů a převýšení 2200 metrů. Reprezentant Titan Trilife Zlín však uběhl více než 49 kilometrů.

Beáta Dittrichová (v bílém dresu) a Barbora Milinková (v červeném dresu) o uplynulém víkendu úspěšně reprezentovaly zlínské ragby.
Skvělé ragbistky Zlína! Přivezly zlato a stříbro z turnaje olympijských nadějí

,,Vybíhal jsem první těsně před Szabem. Ten však hned v prvním stoupání na Lysou horu zahájil útok na první příčku. Já jsem se ovšem nenechal vyprovokovat a držel jsem si svoje tempo. V polovině stoupání jsem šel znovu do čela a na vrcholu Lysé hory jsem měl na první pozici šestiminutový náskok,“ prozradil železný muž z předměstí Zlína.

Vabrouškovi však na Garminech po celý průběh závodu ,,zamrzala“ navigace přes GPX. Na kole díky soubojům s dalšími soupeři bloudil jenom pět minut. Tuto ztrátu stačil ještě na začátku kopce pod Lysou horou dohnat.

,,V běhu jsem se pak pohyboval hlavně podle značení pořadatele a tam kde trať vedla souběžně s turistickou značkou, tak podle ní. Na Lysou horu jsme běželi po červené a při seběhu z ní jsme měli instrukce běžet po žluté značce. Bohužel jsem ale běžel po žluté na Šance, místo na Krásnou. Naštěstí to pořadatelé podle GPS trackingu zaregistrovali a dostal jsem zprávu, že běžím špatným směrem. Přesto jsem uběhl téměř 6 kilometrů a 250 výškových metrů navíc. Než jsem se v těžkém terénu vrátil na Lysou horu, tak jsem ztratil 48 minut. Na lídra závodu jsem ztrácel 42 minut a v průběžném pořadí jsem se propadl na 8. místo. Přesto jsem se snažil o nemožné vrátit se na čelní pozice. Po přeběhu dalších vrcholů Kykulky a Ondřejníku jsem stáhl 25 minut. Na Szaba jsem ale měl pořád manko 17 minut. A tuto ztrátu už jsem v závěrečných 10 kilometrech smazat nestačil,“

byl v cíli trochu zklamaný Petr Vabroušek, který se příští rok pokusí v Grizzlymanu složit reparát.

Do té doby má v plánu absolvovat spoustu dalších závodů.

,,V červenci se chystám na mistrovství Slovenska na tratích polovičního Ironmana v Bátovcích. Pak povedu triatlonový kemp v Beskydech na Lanterně. Po něm si na začátku srpna zazávodím ve Valachymanu ve Velkých Karlovicích a Slovakmanu v Piešťanech. A pokud bude možné v srpnu cestovat, tak se synem Filipem odletím na nejtěžší swimrun světa Rockman do Norska. A hned po něm si zazávodím v extrémním závodu světové série XTRI v Thor Xtreme v norském Lysebotnu,“ odtajnil Petr Vabroušek svůj program na nejbližší dva měsíce.