..Plavalo se na dvou okruzích v místním jezeře. Cyklistika se jela na kvalitní silnici. Na trati však byly kopce i větrné roviny. Závěrečný běh byl v centru Regensburgu a podél Dunaje rozložený do čtyř okruhů," letmo představil nový závod Vabroušek.

Tomu se povedlo úvodní plavání. ,,Po pohodovém průběhu jsem vodu opouštěl ze dvanácté pozice společně Joem Skipperem," pochvaloval si začátek železný muž z Malenovic.
Poté ho však na trati čekaly problémy. ,,Na kolo jsem se po vydařené cyklistice při nedávném Norsemanovi těšil.

To mě ale po několika kilometrech přešlo. Částečně se mi totiž zablokovala zadní brzda, takže se mi téměř celou cyklistiku zadrhávala o diskové kolo. Bez imbusového klíče se tato závada nedala opravit. Proto jsem se dost nadřel a navíc propadával pořadím. Vzdát Ironmana ovšem nepřipadá v úvahu. Do depa jsem však dorazil s velkou ztrátou na osmnácté pozici. V maratonu, jenž se běžel v jednatřicetistupňovém horku jsem se průběžném pořadím posunul alespoň o čtyři místa dopředu," mrzela nepřízeň osudu reprezentanta zlínského klubu Author Tufo Trilife, který s konečným výsledkem v Německu tentokrát nebyl spokojený.

,,Chtěl jsem vybojovat umístění v TOP 10. Nicméně výkon mě v teplém počasí v Regensburgu, týden po zmrzlém Norsemanovi v Norsku, přílemně překvapil," přece jenom něco Petra Vabrouška v Bavorsku potěšilo.

Lubomír Hotař