Důležitý krok k celkovému triumfu udělala posádka v pátek a v sobotu na Rally Lubeník, kde o patnáct vteřin zvítězila před největším konkurentem.

„Z těch tří soutěží, co jsem v Lubeníku absolvoval, byla tato nejnáročnější. Tratě byly nové, vůbec jsem je neznal. Ale máme rádi výzvy. Bojovalo se už o každou sekundu a jsem rád, že jsme byli nejúspěšnější a přiblížili se našemu cíli," líčil Valoušek.

Radost má také z toho, jak mu funguje vůz Škoda Fabia R5, se kterým jezdí od letošní sezony.

„Každým závodem se s ním sžívám víc a víc. Na soutěži teď fungoval perfektně. Celý tým maká špičkově, to je základ úspěchu," podotkl loni třetí muž v mistrovství České republiky.

Další pokračování v šampionátu u východních sousedů jej čeká od 9. září v rámci Rally Košice. Ještě předtím je na programu zlínská Barumka, uznávaná soutěž i v Evropě, jenže Pavel Valoušek zatím neví, jestli ukáže svůj um domácím fanouškům.

„Chtěli bychom jet, jsme přihlášení, ale sháníme potřebné finance. Není to kvůli obavě, že by se nám něco přihodilo a nemohli bychom pak startovat na Slovensku. Barumka by pro nás byla skvělým testem před Košicemi," vysvětlil.