„Především jsem rád, že jsme díky našim partnerům mohli tento závod absolvovat. O výsledek tentokrát vůbec nešlo, přesto nás těší, že jsme se vítězstvím postarali o hezkou tečku za jinak poměrně krátkou sezonou," vzpomněl Valoušek, že v uplynulém ročníku se na start postavil pouze ve dvou případech.

Závod si přitom neužil pouze on, ale také jeho partneři, kteří se během víkendu střídali na sedadle spolujezdce. „Je zvykem tímto způsobem poděkovat sponzorům v průběhu soboty, kdy jsou na programu volné jízdy, já jsem jim však umožnil prožít na vlastní kůži i nedělní závody," prozradil otrokovický pilot.

Že by jej to však nějak limitovalo, o tom nemohla být ani řeč. „Tato exhibice se běžně jezdí bez profesionálních spolujezdců, takže jsem měl auto pouze o pár desítek kilogramů těžší, to je vše," pousmál se mistr republiky z roku 2010, pro nějž to byl dle všeho závěrečný start v tomto kalendářním roce.

A výhled na příští sezonu? „Zatím nemáme žádný konkrétní výstup, nicméně snažíme se zajistit finance, aby vznikl nějaký smysluplný projekt. V této fázi by se jednalo pravděpodobně pouze o domácí závody s tím, že bychom se rádi představili už po Novém roce na Jänner Rallye 2014," nastínil optimální scénář Valoušek. ⋌(rš)