„Porážku (30:33) rozdýcháváme těžce. Holky duel nezvládly hlavně psychicky. Utkání nám nastavilo zrcadlo naší výkonnosti a potvrdilo, že práce s týmem ještě není hotová,“ přiznal Milan Buday, který před měsícem u kormidla vystřídal odvolaného Luboše Amberského.

Při absenci brankářské jedničky Zuzany Mahďákové, které nedovolily nastoupit pracovní povinnosti, se podruhé v sezoně mezi tyčemi představila Iva Vaněčková. A stejně jako při své letošní premiéře to bylo proti Slavii.

„Škoda, byly jsme tak blízko postupu. Prohrát vyhraný zápas je špatné, ale nyní jsme podaly mnohem lepší výkon než v Praze (Zlín prohrál 23:43 – pozn. red.). A co bylo příčinou našeho nečekaného kolapsu? Především úbytek sil a po přestávce vysunutí obrany,“ vypozorovala Vaněčková, která v týmu působí především jako trenérka brankářek.

„Dokud se ale Míša Dederlová neuzdraví, budu připravená zaskočit,“ potvrdila 30letá házenkářka.

Po trenérské výměně si vedení klubu slibuje zlepšení výkonu, přičemž tajně pomýšlí na účast v play off.

„Změna holkám pomohla, cítím na nich větší uvolnění. Pokud nám bude zdraví přát, můžeme se pokusit o vyřazovací boje. Prioritou pro nás však zůstává vyhnout se baráži,“ dodala Vaněčková.