Fatra přerušila sérii pěti porážek v řadě, Severočechy zdolala poprvé od března 2017.

„Radost i úleva jsou velké. Už to prostě muselo přijít. Hráli jsme fakt dobře. Ani v Českých Budějovicích tom nebylo od nás špatné. Jsme rádi, že to vyšlo,“ přiznala zlínská opora.

Moravané se se první vyhraného setu v sezoně a nakonec i výhry dočkali až v šestém letošním duelu. Ke třem bodům nakročili v koncovce první sady, kterou opanovali 26:24.

„První set nás trošku odbrzdil, i když jsme v něm nahromadili spoustu chyb, hlavně já,“ říká.

Hráči Fatry se semkli a díky výrazně zlepšené obraně soupeře dál přehrávali. Ačkoli si Zlíňané v předcházejících duelech stěžovali na nevyrovnanou obranu, ve čtvrteční předehrávce se jim povedlo dvanáct bodových bloků.

Zlínští volejbalisté se v předehrávce 7. kola extraligy dočkali první letošní výhry, když Ústí nad Labem zdolali 3:1 na sety.
Pět porážek a dost. Fatra si v předehrávce poradila s Ústím, má první body

„Tolik jsme jich snad neměli dohromady za celou sezonu,“ vtipkoval Vašíček.

I na síti byli domácí volejbalisté celkově úspěšnější. „Druhý set jsme potáhli na servise i v obraně. I když jsme třetí sadu ztratili, nakonec jsme to zvládli,“ pravil.

Fatra si tak proti Ústí vylepšila dosavadní tragickou bilanci, když k pěti porážkách přidala první výhru. „ Takový start do sezony jsem nikdy nezažil a to už jsem tady nějaký pátek,“ říká smečař.

Překvapivý triumf nad Severočechy ale ještě nic neznamená. Zlíňané jsou totiž dál poslední.

„Musíme jít set od setu, zápas od zápasu. Každá sada se bude počítat,“ tuší Vašíček.

Podle něj ale nejsou Moravané až takovým outsiderem, jak si možná někdo může myslet. „Žádné extraligové utkání nemá vyloženého favorita,“ tvrdí sedmadvacetiletý volejbalista, který dříve působil v zahraničí.

„My jsme s žádným soupeřem nehráli až tak špatně. Akorát každý si na nás věří, že jsme poslední, proto byl na tom psychicky lépe,“ míní. „Teď byl rozdíl v tom, že předtím jsme museli a teď jsme chtěli,“ přidává.

A uspět se Zlíňané pokusí i v pondělí v Brně, kde je před televizními kamerami čeká atraktivní derby. „Brno potrápilo Liberec i další týmy. Překvapivě prohrálo v Beskydech, ale jinak hraje perfektní a rychlý volejbal s mladými hráči, jako máme my. Nebude to nic jednoduchého,“ tuší Vašíček.

„Musíme se zase opřít do servisu. A uvidíme, jak nám to půjde,“ dodal. Fanoušci věří, že alespoň stejně jako doma s Ústím.