Z vítězství se nakonec radoval reprezentant AK Asics Kroměříž Tomáš Blaha. Ten 10 kilometrů dlouhý závod rozložený do tří okruhů, vyhrál časem 32:16. Stříbrný skončil s třísekundovou ztrátou Tomáš Navrátil z Bike Triatlonu Morkovice, třetí místo vybojoval v čase 32:47 Jakub Gajdůšek (Jiskra Otrokovice). V letošní nejnabitější konkurenci v historii závodu získal ještě fryštacký Radoslav Šíbl z Ekodrillu Zlín čtvrté místo (32:55) a další běžec z krajského města Svatopluk Janečka skončil pátý (33.43).

,,V prvním kole byla v čele pětičlenná skupina. Při náběhu do druhého kola už jsme zbyli v předu pouze jenom s Navrátilem a Gajdůškem. V průběhu čtvrtého kilometru se mi však podařilo od mých největších soupeřů odpoutat. A protože se mi dařilo držet ostré tempo, doběhl jsem si ve Zlíně pro cenné prvenství. Až do cílového prostoru jsem ale musel neustále odrážet akaky Tomáše Navrátila," přiznal při vyhlašování výsledků 39letý Tomáš Blaha.
Mezi ženami získala první pozici za čas 39:02 osmnáctiletá Alena Juřicová z Vítkovic. Druhá doběhla se ztrátou třiadevadesáti sekund Jana Žaludková z Lukova hájící barvy klubu BS Slopné, bronzovou příčku brala Petra Jenyšová (AK Zlín, 42:01). Čtvrtá skončila Veronika Brázdová z Kroměříže (42:41) a páté místo obsadila časem 43:23 Zuzana Kadlčáková z otrokovického KES Buk Teamu.

,,Na startu jsem věděla, že Žaludková, Jenyšová a Brázdová dobře znají zdejší prostředí a proto pro mě budou zdatnými soupeřkami. Proto jsem zpočátku zvolila taktiku rychlejšího tempa a tento záměr mi vyšel. Od úvodních metrů jsem totiž byla v čele a pohodový náskok na první příčce jsem později kontrolovala až do cíle," pochvalovala si zisk zlaté příčky v krajském městě severomoravanka Alena Juřicová.

,,Už delší dobu mě sužují zdravotní problémy, takže jsem byla hlavně ráda, že se můžu letošního Štěpánského běhu aktivně zúčastnit a nemusela jsem jenom postávat u trati. O dvaadvacet let mladší Juřicová se mi ovšem už v prvním okruhu vzdálila a tak to zůstalo až do konce závodu," konstatovala v cíli nejúspěšnější regionální žena v závodu Jana Žaludková.

Přehled vítězů jednotlivých kategorií Štěpánského běhu ve Zlíně 2015: Muži do 39 let: 1. Tomáš Blaha (AK Asics Kroměříž) 32:16. Muži do 49 let: 1. Svatopluk Janečka (Zlín) 33:43. Muži do 59 let: 1. Josef Gargulák (BS Slopné) 39:01. Muži nad 60 let: 1. Bohumil Holeš (JISVA Zlín) 43:08. Ženy do 39 let: 1. Alena Juřicová (Vítkovice) 39:02. Ženy nad 40 let: 1. Jana Žaludková (BS Slopné) 40:35. (hot)