„Žádnou pokutu od nás nedostane, naopak se stavíme jednoznačně za trenéra a jeho tvrzení, že nikoho neurazil. Kromě toho, že jsem byla v inkriminovaný moment na hráčské lavičce u toho, známe jej natolik, že hanlivý výraz uvedený delegátem v zápise nepoužil a ani nepoužívá. Navíc za rozhodnutého stavu nebyl důvod kohokoliv urážet," poznamenala členka vedení zlínského klubu a vedoucí interligového týmu Daniela Sobieská.

Ihned po utkání si na videozáznamu několikrát prohlédla celou situaci ze závěru utkání, ze kterého ale není možné situaci vyřešit. „Byl tam i kvůli fanouškům a bubeníkům hluk. Slyšet zde nic nebylo," upřesnila.

O zahájení disciplinárního řízení se ve Zlíně oficiálně dozvěděli v úterý, ovšem už po udělení modré karty, novinky této sezony, přísnější formy červené s následným disciplinárním řízením, byli srozuměni prakticky po utkání. „Nyní musíme uhradit administrativní poplatek ve výši 800 korun a co nejdříve zaslat písemné vyjádření trenéra a klubu. Rádi bychom vše vyřešili co nejdříve, ale jestli to stihneme již ve čtvrtek, nevím," krčí rameny Sobieská. „Každopádně se na řízení vydáme já a trenér."

Stejně jako potrestaný trenér ví, že v tomto případě může být potrestán penežitou pokutou až do výše tří tisíc korun nebo zákazem činnosti až na deset zápasů, přičemž první utkání si nedobrovolně jen v hledišti „odseděl" již ve středeční předehrávce 7. kola v Michalovcích. „Budeme se snažit akceptovat trest, přičemž věříme, že bude minimální, dvouzápasový. Distance na více utkání se totiž udělují především za hrubé útoky a napadení sudích. Už samotná modrá karta a znemožnění vést tým v Michalovcích je velkým trestem. Pořád totiž půjde o tvrzení proti tvrzení. My na lavičce opravdu žádný vulgarismus na adresu rozhodčích neslyšeli," zopakovala Sobieská.

Sám trenér Sabadka se nechce do vyřešení celé situace vyjadřovat, každopádně jeho místo na lavičce v mistrovských utkáních naplno převezme jeho současná asistentka Lenka Černá. „Má mou důvěru, zvládne to," pousmál se slovenský kouč. „O tom nepochybujeme. Jsou natolik sehraná dvojice, že dokážou uspět i v těchto krušnějších časech. U jasného favorita v Michalovcích asi překvapit nešlo, důležité bylo zápas sehrát se ctí a bez zranění," netajila se před odjezdem k středeční předehrávce místopředsedkyně zlínského klubu Daniela Sobieská.