ldPro Zlín Team Trek). Ten byl na trati několikrát prolínající Kašavu, na níž se dále běželo přes vrchol Vančicu, Sobolici, Vinohrádek, vrchol Vrzavé skály, oblast Pod Kopnou, kopec Fišerku, v cíli před kašavským Obecním domem o třiapadesát sekund pomalejší. Třetí místo vybojoval zlínský Martin Hečko z domácího Valachbajk Teamu (1:14:31).

,,Výborně připravený závod jsem si na zajimavé trati plné nádherných výhledů chtěl hlavně užít," přiznal Radek Šíbl. Ten od začátku plnil roli favorita. ,,Úvodních šest kilometrů jsem byl v čele s Ondřejem Minaříkem a Martinem Hečkem. Do té doby byli moji největší soupeři silnější v kopcích, já jsem ale s nimi bez problémů udržel kontakt při sebězích. V průběhu sedmého kilometru jsem zrychlil tempo a potom už jsem až do cíle běžel na první pozici sám," prozradil spokojený šestatřicetiletý Šíbl.
Mezi ženami od úvodních metrů jednoznačně dominovala veteránka ze Štípy Lada Vaněčková (1:42:36), před Beátou Jaroškovou (1:47:06). Třetí doběhla v čase 1:47:14 Eva Kučerová. ,,V závodu se spoustou náročných kopců jsem si dobře rozvrhla síly," pochvalovala si Lada Vaněčková.

V Kašavě uspořádali i 7 kilometrů dlouhý závod. Ten měl převýšení 300 metrů. V něm mezi muži vyhrál časem 35:07 zlínský Pavel Dubčák. Druhý skončil Pavel Žák (35:25), třetí pozici bral Michal Polášek (37:04). ,,Brzy od startovního výstřelu jsme se s Pavlem Dubčákem na čele osamostatnili. Zpočátku se mi zdálo, že je můj soupeř ze Zlína na tom hůř. Ovšem vzhledem k nedostatečnému běžeckému tréninku jsem nakonec zkušenějšímu krosařovi podlehl," upozornil na podstatu Dubčákova úspěchu v Kašavě druhý v pořadí Pavel Žák.

V ženách se pyšní ziskem zlaté příčky Lucie Javorová z Hvozdné (Valachbajk Team, 38:02). Druhá skončila Jana Rychlíková (45:25), třetí doběhla Klára Černochová (49:00). ,,Kratší trať v Kašavě se mi líbila. To mě motivovalo k co nejlepšímu výkonu. V průběhu závodu jsem se snažila držet ostřejší tempo a díky této taktice mě v cíli v sedmikilometrovém podniku pokořili pouze čtyři muži," potěšil výborný výsledek Lucii Javorovou.
V rámci prvního ročníku Kašavského krosu se hodnotila i kategorie VLKADRŽ – závod o nejlepší běžce z Vlčkové, Kašavy a Držkové. V tomto měření sil patnáctikilometrový podnik ovládl Ondřej Minařík z Držková. Na sedmikilometrové trati byli nejrychlejší reprezentanti Kašavy. V mužích Zdeněk Zbranek a mezi ženami Klára Černochová.

Lubomír Hotař