,,Úvodní čtyři kilometry jízdy na kole jsem dotahoval ztrátu, kterou jsem nabral po plavání. Po nájezdu do terénu jsme zůstali vpředu pouze s Johanem Vavrysem. Od něho jsem se odpotal v závěru cyklisticky. V běhu se mi dařilo pobyt na vedoucí příčce neustále navyšovat.

Ovšem tři kilometry před cílem jsem špatně odbočil a chvíli jsem bloudil v lese a po poli. Naštěstí jsem měl na čele dostatečný náskok a zlatou pozici se mi před dvojicí Jonáš Hubáček, Johan Vavrys podařilo v cíli uhájit. A to jsem ještě po skončení závodu zjistil, že mám defekt na kole," zaknihoval si šťastné triatlonové vítězství Martin Hečko.

Ženy si v okolí Luhačovic zazávodily na trati složené z 380 metrů plavání, 20 kilometrů jízdy na horském kole a 8,3 kilometru běhu. Triumf mezi něžným pohlavím slavila Barbara Vavrysová, jež vyhrála časem 1:59:38. Ziskem stříbrné příčkou se pyšní Barbora Pišová (2:10:23), třetí doběhla Dagmar Hubáčková (všechny OB Luhačovice, 2:26:59).

,,Na letošní Luhačovický triatlon jsem se speciálně nepřipravovala. Měla jsem natrénováno nejmíň ze všech předchozích ročníků," přiznala překvapivě v cíli Bára Vavrysová. Pro ni byla po povedném plavání nejtěžším úsekem cyklistická část.

,,Na kole moc nejezdím. Proto to pro mě bylo na technicky náročné trati na úzkých lesních pěšinkách docela těžké. Náročný byl také běh. I v něm jsem si sáhla na dno sil. Nicméně v příjemném počasí jsem nakonec s velkým náskokem vybojovala první příčku," potěšilo Vavrysovou. Nejstarším účastníkem LCE3aTlonu 2016 byl sedmašedesátiletý Karel Perůtka. Ten delší trať absolvoval v čase 2:34:31. Naopak nejmladší triatlet v závodu, teprve desetiletý Šimon Sláma na kratší trati dosáhl času 2:24:23.

Lubomír Hotař