„Naším jasným a jediným cílem je postup, což v praxi znamená skončit v kvalifikaci do druhého místa," má jasno asistent trenéra a předseda napajedelského klubu Lubomír Machačka.

Jeho svěřenci přitom s touto barážovou soutěží mají velké zkušenosti, když v novodobé historii ji už pětkrát absolvovali.

„Dokonce jsme se z ní dvakrát dokázali do druhé ligy probojovat. Výkonnostní rozdíl mezi krajem a druhou ligou je velký a zatím jsme mezi touto elitou déle než rok nevydrželi. O to větší odhodlání změnit to máme nyní," netají se předseda, jenž vsází na spolupráci s extraligovým Zlínem.

„Již nyní vedle našich devíti kmenových hráčů využíváme dva mladíky, kadety Zlína. A to je směr, kterým bychom se chtěli do budoucna ubírat," naznačil Machačka, jehož bratr Jan právě v klubu z Baťova města coby trenér mládeže působí.

Naposledy hráli Napajedelští kvalifikaci před dvěma roky, ale neuspěli.

„Loni jsme se o tuto možnost přetahovali s Hulínem, který byl úspěšnější, dostal se do ligy, ale po roce se vrací," připomněl předseda rivala, jehož výběr v uplynulé sezoně v kraji ani nikdo pořádně neprověřil. Sice třikrát prohrál, ale vždy bodoval.

„Jedna z povedenějších sezon, ale měli jsme i lepší. Nyní nám scházela větší konkurence," nepřeceňuje poslední výsledky Machačka, jenž se s týmem nyní soustředí na víkendové kvalifikační boje.

„Čekají nás moravští vítězové. Velkým favoritem bude rezerva extraligové Ostravy, ovšem my se nikoho nebojíme a uděláme maximum pro úspěch. Kádr máme kompletní, je v našich silách postoupit," hlásí sebevědomě před duely v hale gymnázia v Ostravě – Hladnově.