„Vylepšit své postavení minimálně o jednu příčku. Samozřejmě že jako každý tajně pošilhávám i po titulu ve své třídě šest," směje se dobře naladěný pilot, který stejně jako loni bude kočírovat Škodu Fabia R2 z dílny Montrago Racing Teamu.

Po loňských peripetiích na postu navigátora, kdy se 32letému závodníkovi na pozici spolujezdce vystřídali hned čtyři navigátoři (Lukáš Kostka, Jakub Kotál, Jiří Žeravík a Veronika Havelková), věří, že v osobě Michala Večerky z Kroměříže nyní najde celoroční oporu a skvělého parťáka. „Minulá sezona z tohoto pohledu nebyla pro mě ideální, prakticky celý čas jsem hledal navigátora dle mého gusta," přiznal Vopatřil s tím, že před oslovením 36letého kopilota vše pořádně zvážil.

„Michal má dost zkušeností, vždyť už navigoval takové jezdce, jako jsou Adolf s Firlou. I proto jsem se rozhodl jej oslovit na začátku roku a velice rychle jsme se dohodli," popsal průběh „námluv" šampion Volného poháru z roku 2011.

Po dobrých zkušenostech se Škodou Fabia R2 ani na chvíli neuvažoval o změně své závodničky a na další sezony se rovněž vcelku rychle dohodl s Montrago Racing Teamem. „Byl jsem maximálně spokojen. Rozhodování bylo snadné," směje se Vopatřil.

Ve své třetí sezoně v rallyesprintovém šampionátu by chtěl stejně jako loni absolvovat všech sedm, respektive při zrušení závodů v Lužických horách šest vypsaných jednodenních akcí. „Jak to ve skutečnosti dopadne, uvidíme v průběhu sezony. Vše je o financích," přiznává Vopatřil, který jinak rozpočet na sezonu má zajištěný. Dokonce opět uvažuje, že by se potřetí za sebou postavil na start prestižní domácí Brarumky. „Je to domácí soutěž, náročná, dlouhá, prostě velká výzva. O to větší, že jsem loni nedojel. Rád bych opět spatřil cíl," zasnil se rallyeový nadšenec, který ve své premiéře ve zlínském podniku dojel celkově na 49. příčce.

A jaké ambice má Martin Vopatřil na startu nové sezony? Nemalé. „Ve své třídě šest dojíždět pravidelně na bedně a v součtu skončit co nejvíce. Když se třeba sejdou okolnosti, kdo ví, jak to dopadne," poznamenal se šibalským úsměvem zlínský závodník.

Prvním závodem rallyesprintového seriálu bude obnovená premiéra nedaleké Valašské rally začátkem dubna. „Sice to není daleko, ale za domácí podnik ji nepovažuji. Zatím jsem na ní startoval jednou, ale nejlepší vzpomínky na to nemám. Tehdy ještě s felicií jsem po závodu absolvoval jedinou erzetu. Snad tentokráte již poznám, jaké je to ve Valašském Meziříčí v cíli," neskrývá odhodlání Vopatřil.