„Nic není ztracené. Jsme teprve za půlkou. Věřím, že ještě tuto sezonu budeme vítězit,“ říká Radim Šulc, který patří do volejbalové rodiny.

S milovaným kolektivním sportem začal v rodném městě už na základní škole. Ještě jako žák hostoval v nedaleké České Třebové, z východních Čech zamířil do Zlína. „Chtěl jsem sport dělat lépe a na malém městě, jako je Litomyšl, se to nedá. Vybíral jsem si z několika týmů a měst a nakonec se rozhodl pro Fatru,“ vykládá.

V zápase s Příbramí bojoval se soupeřem i nachlazením. Nepříjemnou virózu sice přemohl, Středočechy ale po boku zkušenějších spoluhráčů skolit nedokázal.

Jak moc vás další porážka bolí?
Štve to hodně. Troufám si říct, že jsme byli i lepším týmem, ale konečný výsledek je jasný. Nezvládli jsme koncovky dvou setů, které byly o jednom míči. Klidně jsme my mohli vyhrát 3:1.

Kde byl problém?
Těžko říct. Takto vyrovnané zápasy rozhodují maličkosti. Vždycky je to o jednom či dvou míčích. Asi měl soupeř lépe organizovanou obranu. My jsme ji sice proti Příbrami zlepšili, přesto to znovu nevyšlo.

Cítíte, že Příbram byla hratelným soupeřem?
Určitě. Příbram byla hratelné. U ní jsme prohráli 2:3, přitom jsme vedli už 2:0. Teďka jsme navíc byli doma. Věřili jsme si, byli jsme na soupeře dobře připravení. Bohužel jsme to zase nezvládli. Asi je to tím, že jsme mladý tým. Příbram má v sestavě zkušenější hráče. S tím důležitým balonem si umějí poradit lépe než my.

Ilustrační foto.
S kamarádkou se projel nočním Zlínem. Bylo mu ale jen patnáct let



Podepsaly se na výkonu vánoční svátky?
Já myslím, že vůbec ne. Ještě dvaadvacátého prosince jsme hráli v Ústí nad Labem, kde jsme taky podali dobrý výkon. Myslím, že mohu mluvit za všechny kluky, kdy řeknu, že jsme byli v hlavách připravení. Věděli jsme, že se sezona láme a že potřebujeme zabrat. Je to škoda.

Měli jsme o svátcích nějaký speciální režim?
Sešli jsme se hned na Štěpána. Večer jsme trénovali, byli jsme v posilovně. Jsme profesionálové, takže se na zápas umíme připravit. Víme, co tělo potřebuje a co mu i přes svátky musíme dát. Fyzicky jsme na tom dobře. Vždyť s Příbramí jsme vydrželi hrát čtyři dlouhé sety.

Jak jste vůbec prožil Vánoce?
Nejsem ze Zlína, ale z Litomyšle, takže jsem se na svátky hodně těšil, protože poprvé od začátku sezony jsem byl doma i přes noc. Vánoce jsem strávil výhradně s rodinou. Tři dny jsme byli jenom spolu.

Musel jste se hlídat, nebo jste si dopřál také cukroví?
Jsem tradiční Čech, takže jsem si na večeři dal normálně kapra se salátem. I cukroví bylo. Ale jsem profesionál, takže jsem nic nepodcenil.

V posledních zápasech dostáváte na úkor Slováka Bartáka hodně prostoru. Těší vás v nepříznivém období alespoň větší porce minut?
Rozhodně jsem za tu šanci vděčný. S pokorou říkám, že dělám všechno proto, abych hrál. Na druhé straně je to pro mě těžké. Je mi teprve devatenáct let. Není jednoduché začít hrát s o dost staršími chlapi, když jsme v tabulce jedenáctí.

Neděsíte se losu? Nový rok zahájíte proti Kladnu a Českým Budějovicím?
Jsou to těžší soupeři, ale teď máme víkend volný, takže máme čtrnáct dnů na to, abychom se na Kladno dobře připravili. Soupeře jsme ale doma porazili v pěti setech, takže máme šanci. Kladno má hodně obměněný tým, my hrajeme dlouho spolu. Vůbec bych se soupeře nebál. Taky umějí podat špatný výkon.

Jízdu osobního automobilu ukončil strom.
Jízdu osobního automobilu ukončil v Brumově - Bylnici strom