„Pokud bychom tento turnaj vyhráli, za odměnu v polovině srpna pojedeme na otevřené mistrovství do Hongkongu," prozradil velkou motivaci domácí dvojice útočník Jan Krejčí, který na druhou stranu tuší, jaké jsou jejich reálné ambice.

„Rádi bychom skončili ve skupině do čtvrtého místa. Určitě nechceme skončit poslední, nejlépe do osmého místa," řekl rozhodně.

I proto zlínský pár podřídil přípravě maximum, dokonce byl trénovat s nejlepší českou dvojicí v Brně.

„Rozhodně nám to prospělo, dokonce jsme Favorit v přípravě porazili. Bohužel v sobotním extraligovém kole nás opět přejeli," neskrýval mírné zklamání Krejčí, který také čekal více než šest získaných bodů. „Protože ale ztráceli i naši přímí soupeři, upevnili jsme si čtvrtou příčku znamenající postup do republikového finále," upřesnil.

Zlínská dvojice se dnes představí ve skupině B, kde nebudou chybět ani největší favorité finálového klání – rakouský Höchst. „Čekají nás hned v prvním duelu, to bude něco na rozdýchání," směje se urostlý útočník, podle kterého je těžké tipovat hlavní adepty na medailové příčky.

„Ambice mají rozhodně i Švýcaři z Artdolfu. Rozhodně nás čekají velmi silné celky, s kterými budeme opět získávat další cenné zkušenosti," těší se Jan Krejčí. „Bude to pro celý náš klub a naši mládež, které máme nejvíce v republice, velký svátek. Je dobře, že od roku 1994 pravidelně pořádáme tyto akce, které zvyšují našemu klubu v Evropě prestiž," dodal.