„Každý zápas s kvalitním soupeřem nás posouvá dále. V sobotu budeme bojovat o nedělní prodloužení série, pak případně o návrat do Brna," má jasný cíl trenér Zlína Milan Buday.

„Po pravdě porazit třikrát v řadě Brno, když se nám to letos ještě ani jednou nepodařilo, by se rovnalo velkému překvapení. Proč se ale o něj nepokusit," pousmál se.

V týdnu se přitom zaměřili na práci s míčem, herní varianty v obraně a útoku a v neposlední řadě hru křídel. „Poslední výsledky neodpovídaly vyjádření poměru sil na hřišti. Hlavně ve druhém zápase jsme byli minimálně z devadesáti procent Brnu vyrovnaným soupeřem. Ale chyběl nám krůček," mrzí kouče.

Až na zraněné Mužíka s Farkašem by měl mít k dispozici opět nejsilnější možnou sestavu, včetně zkušeného Kovaříka z Bystřice pod Hostýnem. „Nějaké šrámy mají i další, ale nastoupí. Třeba Pernica je velký bojovník, srdcař k pohledání," poukázal na nezlomnost některých svých svěřenců Buday.

„A co o víkendu rozhodne? Každopádně momentální pohoda a forma," míní.

V případě neúspěchu by Zlín v poslední fázi bojů o záchranu čekala další série na tři vítězství s poraženým z dvojice Litovel – Kopřivnice (průběžný stav 1:1 na zápasy). „Je nám jedno, kdo by případně vzešel za soupeře. Pokud se chceme zachránit, musíme třikrát vyhrát," dodal Milan Buday.