ATLETIKA

 Kroměřížští běžci Tomáš Blaha, Josef Sedláček, Martina Novotná a Ondřej Němec byli v Grymovské pětce vidět

 Kroměříž – Grymovská pětka patřila reprezentantům AK Kroměříž. V absolutním pořadí mužů vybojoval v pětikilometrovém závodu na Přerovsku Tomáš Blaha v čase rovných šestnáct minut stříbrnou pozici. Josef Sedláček obsadil časem 16:54 sedmé místo. Zvítězil Bronislav Khýr (MK Prostějov, 15:54), bronzový skončil Pavel Dvořák z AK Prostějov (16:02). V kategorii čtyřicátníků doběhl Sedláček třetí.

,,V rovinatém podniku rozloženém do dvou okruhů jsem se dva a půl kilometru pohyboval ve vedoucí šestičlenné skupině. V náběhu do druhého kilometru jsem zrychlil tempo a na čele jsem si vytvořil zhruba dvacetimetrový náskok. Tato taktika mi většinou vychází. Tentokrát měl ale Khýr lepší finiš a 200 metrů před cílem mě přespurtoval,“ konstatoval Tomáš Blaha.

Závod žen v Grymově ovládla Martina Novotná (19:21), před Annou Belaníkovou (AK Olomouc, 20:24). Třetí příčku získala za čas 20:31 Kristýna Košáková z TJ Uničov.

,,Od startu do cíle jsem byla na prvním místě. Spokojená jsem i s dosaženým časem,“ potěšilo nositelku kroměřížských barev Martinu Novotnou.

Ta se z místa svého bydliště Brusného vydala do Grymova na dvakrát. ,,Moc jsem nesledovala internet. Proto jsem si nevšimla, že pořadatelé závod na Hané na poslední chvíli přeložili ze soboty na neděli,“ přiznala se Novotná.  

   Dařilo se také Ondřejovi Němcovi, který vyhrál kategorii šedesátníků, když dosáhl času 19:84. Druhý v této společnosti doběhl Petr Čižmár z Nového Jičína (22:55), třetí příčku mezi nimi bral prostějovský Peter Kosztyu (23:08).     

ATLETIKA

V Otrokovicích se poběží 19. ročník půlmaratonu Josefa Podmolíka

Otrokovice – Atleti z TJ Jiskra Otrokovice v sobotu pořádají 19. ročník Otrokovického půlmaratonu. Start 21,1 kilometru dlouhého podniku finančně podporovaného městem Otrokovice a Zlínským krajem, který je zároveň Memoriálem Josefa Podmolíka, je v 13.15 hodin v prostorách mezi lanovým centrem Lanáček a Městskou sportovní halou. Cíl je na stejném místě. Trať s asfaltovým povrchem je rozložená do šesti okruhů a povede ulicemi města. Má absolutně rovinatý charakter.

    Pořadatelé vypsali čtyři kategorie mužů a dvě kategorie žen. Kromě toho se v Otrokovicích od 8 hodin poběží závod v maratonu a půl a štafetový maraton a půl mix/ženy. V 10 hodin uslyší startovní výstřel štafetový půlmaraton institucí, firem, rodin, přátel Josefa Podmolíka a půlmaraton smíšených štafet mládeže. Připravené jsou i vložené dětské a dorostenecké závody.  

   Loni v 18. ročníku Otrokovickém půlmaratonu zvítězil časem 1:11:09 Ukrajinec Viktor Starodubtsev. Závod žen vyhrála Alena Kriklová z Jaroměřic (1:29:31).

   Traťové rekordy drží z roku 2014 Keňané. V mužích před čtyřmi lety Moses Kipruto Kibire, jenž zaběhl čas 1:04:59 a mezi ženami Peris Jerono dosáhla času 1:13:37.

ATLETIKA

V sobotu se ve Zlíně koná předposlední letošní dvoumílový běh

Zlín – Předposlední závod z letošní celoroční dvanáctidílné série Běh na 2 míle uspořádají v sobotu ve Zlíně. Start jedenáctého podniku sezony 2018 je v 9 hodin na tradičním místě v oblasti průmyslové zóny v Přílukách u budovy Madal Bal.

3,2 kilometru dlouhý závod je rozložený do dvou rovinatých okruhů s asfaltovým podkladem. Zváni jsou muži i ženy všech věkových kategorií. Pořadatelé jako vždy pro všechny účastníky v cíli připravili chutný teplý lívanec se skořicí. Prezentace bude probíhat mezi 8.30 a 8.55 hodinou. Startovné je pouze symbolické a to 20 Kč.

Traťové rekordy zlínského dvoumílového běhu, který se v Přílukách koná každou první sobotu v měsíci, drží v mužích časem 9:57 Andrej Višněvský z 2. září 2017. Mezi ženami doposud nikdo nepřekonal čas 11:59 Agnikany Šenkýřové z 6. září 2014. Oba rekordmani jsou reprezentanty pořádajícího klubu Sri Chinmoy Marathon Team Zlín.

 ATLETIKA

 Na rovinaté trati v Přílukách se v neděli poběží Zlínský podzimní půlmaraton

 Zlín – Osmý ročník Podzimního půlmaratonu se uskuteční v neděli ve Zlíně. Jednadvacet kilometrů dlouhý závod, který pořádá zlínský klub Sri Chinmoy Marathon Team, se poběží na osmi rovinatých okruzích v areálu průmyslové zóny v Přílukách. Společný start všech kategorií mužů a žen je před budovou Madal Bal v 10 hodin. Prezentace začne o hodinu dříve.

   Závodu se může zúčastnit každý zájemce, tedy i všichni rekreační běžci. Pořadatelé stanovili i přijatelné startovné. Pro přihlášené do soboty 3. listopadu 150Kč, v den závodu 200Kč. V jeho ceně je mimo jiné i chutný oběd. Na startu v Přílukách se očekává zhruba stovka půlmaratonců.

   Loňský zlínský podzimní půlmaraton vyhráli Libor Černocký (OB Luhačovice, 1:13:56) a Magda Janková (RUN § MUM, 1:27:47).

   Traťové rekordy na trati v Přílukách drží z jarních zlínských půlmaratonů Jiří Petr (Solomon/Sunnto). Ten 4. března 2017 zaběhl čas 1:12:26 a Jana Dorazilová z AK Kroměříž, jež 4. března 2012 pokořila čas 1:25:01.

 HOKEJ

  Hokejoví junioři Zlína po prohře s Vítkovicemi vezou cenné body z Třince

Zlín – Z poloviny úspěšní byli ve 13. a 14. kole extraligy hokejoví junioři Zlína. V tabulce skupiny D elitní české soutěže jim patří čtvrté místo. V dalších duelech se zlínský tým představí v pátek v 16 hodin na domácím ledě proti Přerovu. V sobotu mladí berani budou hrát od 12 hodin ve Vsetíně.

   V pátečním duelu Zlín prohrál s Vítkovicemi 1:3. Domácí s jasným favoritem skupiny D odehráli vyrovnanou partii. Severemoravanům však hodně pomohl první gól, který vstřelil v 8. minutě Fridrich. Potom se na druhou branku čekalo až do třetí třetiny. V ní hosté v osmačtyřicáté minutě Lewandovskim zvýšili náskok na 0:2. Ve dvaapadesáté minutě konečně za domácí skóroval Fajkus. Na zvrat v utkání to ale nestačilo. Tři a půl minuty před koncem znovu Lewandovski ranou mezi Hufovy betony pojistil Vítkovicím vítězství.

    ,,Nezvládli jsme ani nadstavbu a po sedmi zápasech alespoň s bodem v řadě jsme si připsali třetí bezbodový duel v sezoně,“ mrzelo domácího forvarda Sebastiana Fajkuse.

   ,,Úvodních sedm minut jsme byli v zápase lepším celkem. První gól ale hosty uklidnil. Ve zbytku střetnutí jsme těžko překonávali vítkovickou defenzívu. A když jsme si vypracovali šance, tak nám v koncovce chyběl klid a důraz,“ konstatoval po střetnutí Fajkus.

   V sobotu zlínský tým zvítězil v Třinci 2:1. Ševce povzbudil první gól, o který se v 5. minutě postaral po spolupráci s Kozubíkem Dominik Luža. Třinec v pětadvacáté minutě díky Macháčkovi srovnal stav na 1:1. Ve 33. minutě vstřelil vítězný gól beranů po dorážce Kozubík. Hostům se dařilo i v dodatkových samostatných nájezdech. Ten rozhodující v páté sérii šťastně proměnil Handl.

    ,,Na ledě druhého mužstva tabulky jsme hráli od začátku aktivně. Dobře jsme bruslili a vyhrávali jsme spoustu osobních soubojů. Duel s nebezpečným soupeřem jsme zvládli dobře takticky,“ potěšil úspěch na severu Moravy Sebastiána Fajkuse.      

   Výsledky 13. a 14, kola:

   PSG BERANI ZLÍN – VÍTKOVICE 1:3 (0:1, 0:0, 1:2 – N 0:1)

   Branka Zlína: Fajkus.

   TŘINEC – PSG BERANI ZLÍN 1:2 (0:1, 1:1, 0:0 – N 0:1)

   Branky Zlína: Luža, Kozubík, Handl.

   Sestava: Huf, Kořének (Šarman) – Jarošek, Hamrlík, Jaroněk, Dluhoš, Talafa, Bednařík – Kočica, Hefka, Bachánek, Pröschl, Weintritt, Lekeš, Leška, Kozubík, Luža, Robert Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Sebera, Handl.

TENIS

Tenisoví matadoři si v sobotu ve Zlíně zahrají podzimní debly

Zlín – V sobotu se bude hrát v nafukovací hale ve Zlíně na Vršavě tenisový turnaj ve čtyřhře amatérů nad padesát let. Podzimní debly na Vršavě jsou zařazené do celoroční české série Senior’s Tour 2018. Začátek je v 9.15 hodin. Prezentace bude probíhat mezi 8.15 a 9 hodinou. Startovné na dvojici je 600Kč.

   Na čtyřech antukových kurtech se bude nejprve hrát skupinových systémem. Nejlepší páry postoupí do vyřazovacích zápasů. Pro ostatní dvojice pořadatelé připravili Soutěž útěchy.

   Semifinálové duely a finálové utkání jsou na programu mezi 14 a 16 hodinou. Očekává se účast 10 až 15 deblů. Turnaj je otevřený pro všechny zájemce, kteří chtějí poměřit síly s elitními českými deblovými páry mezi padesátníky. Podmínkou ale je zrušená registrace minimálně pět let v jakémkoliv tenisovém klubu.  

   Loňské podzimní debly na Vršavě vyhráli Severomoravané Petr Vrba s Miroslavem Petruželou (Lipník nad Bečvou, Daskabát u Olomouce). Ti ve finále porazili Dušana Machalu s Josefem Kučírkou (Zlín, Valašské Meziříčí) 6:4.