„Postup do play-off máme zase ve svých rukou. Ale bude to těžké,“ krotí nadšení hrající asistent trenéra Přemysl Obdržálek.

Důvodů má k tomu hned několik. V první řadě mužstvo Českých Budějovic není žádným sparingpartnerem. Naopak. V duelu, který začne dnes v 19 hodin ve Sportovní hale Euronics, bude jasným favoritem.

„Soupeř hraje dobře,“ je si vědom také Obdržálek.

Navíc Jihočeši mají o co hrát. V případě vítězství za tři body se posunou v tabulce z páté příčky na třetí.

„Do zápasu půjdou naplno,“ přikývla zlínská opora.

Za druhé, i když Fatra vybojuje v dnešním duelu minimálně dva body a přes Odolenu Vodu a Benátky se dostane na osmou pozici, která jako poslední zaručuje účast ve vyřazovacích bojích, stále nebude mít vyhráno.

Postup by musela potvrdit v závěrečném kole základní části na ČZU Praha, jež je sice až jedenáctá, ale zatopit dokáže každému soupeři.

„Zejména doma je velmi kvalitní. Porazila Příbram či Liberec,“ připomněl Obdržálek.

A pak je tu aspekt vlastní výkonnosti a rozpoložení. Volejbalisté Zlína se v sezoně trápí a jejich pozice v této chvíli mimo play-off je toho odrazem.

„Hrajeme v nepohodě. Potřebné body jsme si měli zajistit dřív a ne teď sázet na poslední dvě kola,“ přiznává za čtyři dny 40letý matador.

„Nicméně ještě budeme bojovat, věříme v obrat,“ dodal.

V této bitvě by Fatra až na nahrávače Porubského měla mít k dispozici kompletní kádr. Dnešní zápas živě přenáší i televizní stanice ČT sport.