„Všichni, kdo jej znali, potvrdí, že to byl skvělý člověk a vynikající sportovec,“ uvedl na klubovém webu sekretář AK Zlín Bohumil Vrána.

Bob, jak ho jeho blízcí přátelé nazývali, se narodil v Moravském Žižkově na Břeclavsku,

celé dětství ale prožil v nedalekých Hruškách. S atletikou se seznámil v Sokole Břeclav I při studiích na gymnáziu prostřednictvím trenéra Miroslava Loučky.

Odtud v roce 1953 odešel do Brna, kde studoval pedagogiku. I díky atletice pak našel zaměstnání ve Zlíně, kam zamířil v roce 1955. V Baťově městě svoji aktivní činnost o dvanáct let později také ukončil.

Zháňal již od dorosteneckých let vynikal jako běžec-mílař, později se přesunul na delší tratě. Největší úspěchy slavil v běhu na 3000 metrů překážek, kde v roce 1963 překonal dvakrát československý rekord na výkon 8:39,8 minuty.

Fotbalisté prvoligového Zlína se v pondělí vrací k tréninku. Připravovat se budou ale podle manuálu ministerstva zdravotnictví.
Ševci se vrací k tréninku. Hráči jsou rádi, že se zase uvidí, řekl Páník

Celkem sedmkrát se stal mistrem Československa, reprezentoval ve 26 mezistátních utkáních. Startoval dvakrát na mistrovství Evropy ve Stockholmu (1958), Bělehradě (1962) a na olympijských hrách 1960 v Římě.

Po skončení aktivní činnosti působil ve Zlíně jako trenér, když například vedl známé bratry Klimešovi. Byl členem výkonného výboru, dlouholetým vedoucím družstva mužů a také rozhodčím první třídy.

V roce 2003 obdržel Čestné členství v AK Zlín a v roce 2004 obdržel Cenu Emila Zátopka. Na jeho počest se každý rok pořádá v Hruškách běh pro žáky základních škol.

Poslední rozloučení s někdejším špičkovým atletem se koná v úterý 21. dubna ve 12.00 ve smuteční síni v Otrokovicích-Kvítkovicích.

Motokrosař Jindřich Hrabica se svým týmem Motocros Racing Teamem se již pilně připravuje na novozu sezonu. Foto: archiv jezdce
Zlínští motokrosaři již vytřepávají ruce na tratích