V přímém souboji o první místo se Vsetín se Slavičínem rozešel smírným výsledkem 2:2. ,,Slavičínské družstvo dobře bránilo. Nicméně od svého mladého kolektivu jsem čekal lepší výkon. Dělali jsme zbytečné chyby v rozehrávce a měli jsme také rezervy v koncovce. Konečná dělba bodů je ale spravedlivá," tvrdí vedoucí vsetínského celku Michal Kvapil

,,Soupeřky měly nebezpečné útočnice Seevaldovou a Urbáškovou. Vsetín rovněž sázel na důrazné herní pojetí. Blíž k výhře byl ale náš tým. Vedly jsme 2:1. Valašky sice na konci druhé třetiny Mikšíkovou vyrovnaly na 2:2, ovšem ve třetím dějství jsme měly víc šancí. Ty jsme bohužel zahazovaly," mrzelo útočnici Slavičína Pavlu Manovou.

Valašky ze Vsetína se ale radovaly z vítězství nad béčkem Bulldogsu Brno 3.1. ,,Tento duel se většinou odehrál na polovině Buldoček a tým z Brna jsme přestříleli," prozradil Michal Kvapil.

Další tři body si připsal i Slavičín zásluhou skalpu Hluku 11:3. ,,Slovácký celek se soustředil pouze na obranu. Ovšem ani tak nebyl problém přecházet přes defenzívu Hlučanek. Ty byly s porážkou smířené už před začátkem střetnutí," uvedla Pavla Manová.

Výsledky 7. a 8. kola:

VSETÍN – SLAVIČÍN 2:2 (0:0, 2:2, 0:0)

Branky: Urbášková, Mikšíková – Maružánová, Jelínková.
Vsetín: Franková – Goláňová, Malinová, Martinková, Šimková, Jakubkovičová, Mikšíková, Jašková, Dědková, Zelinková, Seevaldová, Urbášková, Blažková.
Slavičín: Krahulcová – Alena Vojtásková, Janáčová, Simona Vojtásková, Štěpančíková, Sommerová, Odleváková, Sudková, Jabůrková, Maružánová, Manová, Jelínková.

VSETÍN – BULLDOGS BRNO B 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Branky Vsetína: Seevaldová 2, Zelinková.

SLAVIČÍN – HLUK 11:3 (2:1, 6:1, 3:1)

Branky Slavičína: Manová 3, Jelínková 2, Maružánová 2, Simona Vojtásková, Janáčová, Jabůrková, Štěpančíková.

Lubomír Hotař