A vedení klubu se opět povedlo přivést účastníky nejvyšších soutěží svých zemí slovenskou Handlovou, rakouský Klosterneuburg a MMCITÉ Brno, tedy nově spřátelený klub.

„Favorité jsou všichni kromě nás. My jim budeme chtít turnaj znepříjemnit," plánoval kouč a předseda klubu Zlína Jaroslav Kotala.

Na první pohled je přitom nelogické, proč klub pořádá turnaj zrovna v době rallyeového šílenství a okrádá se o potenciální diváky.

„Je to závislé na dvou věcech. Finalizujeme přípravu, jelikož studenti nám poté jdou do škol. Nejzásadnější důvod je asi ten, že máme možnost přivítat špičkové mančafty. A k tomu je potřeba mít i kvalitní rozhodčí, kteří týden poté mají celý víkend seminář. Když bychom zvolili jiný termín, při vší úctě k nim by zde pískali sudí z oblastních přeborů. Při dnešním trendu pískání by zápasy byly asi problémové," vysvětlil Kotala.

Šéf klubu je zatím spokojený s výkony týmu v přípravných zápasech s týmy nejvyšší slovenské soutěže Považskou Bystricou (71:63), Nitrou (63:81) a naposledy s Komárnem (74:96).

„Výsledky mohou zkreslovat. Herní projev u základní rotace týmu není špatný. Především první poločasy všech zápasů byly z naší strany velmi dobré. Jsem spokojený," tvrdí Kotala. „Výsledky budeme řešit až nyní na memoriálu. Samozřejmě bychom chtěli skončit první," pousmál se šibalsky Kotala.⋌ (dan)

Termíny zápasů Zlína.

Zítra: Zlín – Handlová (18.30), v sobotu: Zlín – Klosterneuburg (18.30), neděle: Zlín – MMCITÉ Brno 12.30.