Druhou branku inkasovali při hře soupeře bez brankáře v předposlední 39. minutě.

„Na power-play Hodonína jsme byli připravení, Tango ji ale zahrálo ještě lépe než Chrudim, se kterou jsme se utkali ve středu,“ vysekl protivníkovi poklonu zlínský trenér Pavel Postava.

Dělbu bodů zařídil po perfektním ťukesu domácí kapitán Tomáš Buršík.

„Na to, že jsme zatím skoro netrénovali, tak jsme podali perfektní výkon. Vzhledem k vývoji utkání je pro nás bod super,“ říká Postava.

Zlínští v úvodu sezony zapracovávají do systému čtveřici nováčků, na Slovácku ale vysokoškolákům citelně scházeli Hlobil s Kalusem. „Individuálně by nám pomohli,“ věří Postava.

Domácí zase v pátek večer postrádali aktuálního mistra světa v malé kopané, Patrika Levčíka nebo Bohumíra Doubravského.

„Kluci nám chybějí, na absence se ale nemůžeme vymlouvat. Zápas jsme měli zvládnout i v této sestavě,“ ví hrající hodonínský kouč Juraj Višváder.
Tango se ale proti připravenému a odhodlanému Zlínu bez kreativních dispečerů těžko prosazovalo.

„Zlín byl fyzicky velmi dobře připravený, hosté jeli jako motorové pili. S takovouto agresivitou jsem se nesetkal ani v nejvyšší soutěži. Před Zlínem musím smeknout klobouk dolů. Tak ale proti nám bude hrát každé družstvo,“ tuší Višváder.

Začátek byl oboustranně opatrný. Jako první zahrozili hosté. Střelu Slobodiana vyrazil gólman Dvořák a dorážka stejného zlínského hráče skončila mimo. Pak měl šanci Konečník, ale gólman Tanga předvedl povedený zákrok.

Tango mělo první vyloženou šanci v 9. minutě. Únik Novotného však zneškodnil zlínský brankář Mikel.

„Bohužel jsme se nepoučili z prvního zápasu, ve kterém jsme taky nehráli dobře. První půle byla z naší strany velmi vlažná. Vůbec jsme nedostupovali soupeře, byli jsme málo agresivní,“ říká Višváder.

Jinak mnoho loženek k vidění nebylo. Až dvacet sekund před koncem prošel středem hřiště Konečník, který svůj skvělý individuální průnik zakončil nekompromisní střelou mimo dosah Dvořáka.

Závěr prvního poločasu zpestřila potyčka domácího Veselovského s hostujícím Slobodianem.

Tango se po přestávce zvedlo, mělo i šance, ale v zakončení nebylo přesné ani důrazné. Domácí tým vysvobodil až Veselovský, který ve 27. minutě prostřelil Mikela a srovnal na 1:1.

Hodonínu vyrovnávací trefa dodala sebevědomí. Slovácký celek ožil, držel balon, slušně kombinoval, ale pořádnou šanci neměl. Až Svoboda orazítkoval břevno.

V té chvíli ale domácí po vlastním gólu Janulíka prohrávali.

„Měli jsme štěstí, že jsme pokaždé vedli. Ve hře Hodonína byly vidět zkušenosti z první ligy. Mě akorát mrzí, že jsme ve druhé půli více nepodrželi balon,“ říká Postava.

Tango se v závěru odhodlalo ke hře bez brankáře, převahu zužitkovalo až v předposlední minutě, kdy parádní akci zakončil dorážkou do prázdné branky Buršík.

„Ve druhé půli už jsme se rozběhali, ale nestačilo to,“ mrzí Višvádera.

Zlínští mohli ještě předtím vedení pojistit, ale Spurný trefil pouze tyč.

Oba týmy udržely letošní neporazitelnost a po výsledku 2:2 si rozdělily po bodu. „Se vstupem do sezony jsme spokojení. Uvidíme, jak se nám bude dařit trénovat,“ říká Postava.

Zatímco zlínští futsalisté jsou zatím spokojení, v Hodoníně panují se vstupem do sezony rozpaky. I když Tango získalo ve dvou domácích zápasech čtyři body, herně po sestupu z první ligy nijak nezáří.

„Musíme co nejrychleji přepnout na jiný režim, aby nám body neutíkali. Věřím, že to na dlouhou dobu byla poslední ztráta,“ prohlásil Višváder.

Hrající slovenský kouč ale moc dobře ví, že Hodonínští musí makat hned od prvního střídání a nečekat, že výhra přijde sama. „Každý se na nás chce vytáhnout, nikdo se neporazí sám. Možná je dobře, že facka přišla tak brzy. Snad se z ní poučíme.,“ doufá Višváder.

2. futsalová liga, skupina východ, 2. kolo –

FC Tango Hodonín – VŠSK Zlín 2:2 (0:1)

Branky: 27. Tomáš Veselovský, 39. Tomáš Buršík - 20. Zdeněk Konečník, 33. Tomáš Janulík vlastní
Rozhodčí: Kolář, Slanina (Brtníček)
Žluté karty: Veselovský - Slobodian
Diváci: 215
Hodonín: Dvořák (Soukup) – Cenek, Svoboda, Buršík, Novotný, Janulík, Mareš, Veselovský, Višváder.
Zlín: Mikel – Huťka, Juhás, Spurný, Krajča, Slobodian, Bršlica, Konečník, Žáček.