„Byl to velmi vyrovnaný turnaj a současné čtvrté a šesté místo našich dvojic nic neznamená. Všechny týmy jsou velmi vyrovnané a vím, že máme potenciál se v dalších kolech posunout nahoru," je optimistou trenér Zlína Ladislav Navrátil.

První tým Sokola vybojoval na úvod sedm bodů a na třetí místo ztrácí tři.

„Jejich hra byla ve všech směrech vyrovnaná a neměla žádnou zásadní slabinu. Při souboji s konečným vítězem Favoritem Brno 1 dokonce většinu zápasu vedl a v závěru po netrefení prázdné brány mohl alespoň remizovat. Přesto jsem s předvedeným výkonem velmi spokojen," konstatoval Navrátil.

Naopak více se čekalo od zlínské „dvojky" Jiří Landt – Ludvík Písek, která na nedávném klání v rámci Českého poháru nejenže postoupila na finálový turnaj, ale také „proháněla" favority. O víkendu ale získala „jen" pět bodů.

„Víme, že kluci mají vyšší údernost. Bohužel se ale projevilo zranění ruky našeho brankáře Ludvíka Píska, který i přes přemáhání nemohl odvést plnohodnotný výkon a k závěru turnaje se po tvrdém střetu velmi dlouho sbíral ze země i náš útočník Jiří Landt," poznamenal trenér.

Ve Zlíně ale rozhodně nepropadají panice a nejenže věří v záchranu svých týmů v elitní soutěži, ale naopak v jejich tabulkový vzestup.

„Bodové odstupy jsou natolik malé, že jsem přesvědčený o tom, že hned v dalším kole, které budeme pořádat 2. dubna na domácí půdě, se oba naše týmy posunou do první čtyřky průběžného pořadí extraligy," je optimistou Ladislav Navrátil.