Naopak zlínská trojka Chovančík – Bidlo kvůli nemoci k utkáním do dějiště druhého semifinálového turnaje v Chrastavě ani neodcestovala.

Ze zlínských výběrů si nejlépe vedl ten druhý, Ludvík Písek – Jiří Landt, který nejenže vyhrál svou skupinu B, ale navíc získal skalp zlínské jedničky Martina Struhaře a Jana Krejčího (6:2).

„Možná to bylo v mistráku poprvé. Pamatuji si, že v posledním měření jsme byli velmi blízko výhře, ale utkání závěrečného extraligového kola skončilo remízou," směje se útočník Ludvík Písek. „Tentokráte nám utkání sedlo a dařilo se i střelecky," potěšilo Píska.

„Kluci nás už loni v jednom ze čtyř extraligových kol porazili. V podstatě všechny vzájemné duely jsou vyrovnané, v tréninku spolu často hrajeme, a tak rozhodují maličkosti. Nyní zahráli lépe takticky, navíc jim pomohl první gól," doplnil Jan Krejčí.

Ve finále již zlínská dvojka narazila, když podlehla silnému brněnskému Favoritu (2:7). „Rozdíl mezi námi sice už není tak velký jako před lety, dokonce jsme se poločas drželi (1:2). Následně jsme se pokusili hrát více aktivně, z čehož plynuly naše chyby, které protivník potrestal," zamrzelo Píska.

„Přesto jsme s naším vystoupením spokojeni. Podařilo se nám naplnit koncepci z tréninku," potvrdil hrotový hráč druhého celku.

Extraligová jednička důležitý duel o třetí postupovou příčku proti domácí Svitávce zvládla na jedničku (3:1). „Nejdůležitější bylo splnění cíle," potvrdil Krejčí, který by se svým parťákem měl patřit k hlavním favoritům finálového klání.

Zvláště když se mezi nejlepší sedmičku překvapivě probojoval Liberec. „Coby čtvrtý celek uplynulého ročníku extraligy bereme jen umístění na medailových příčkách," potvrdil Krejčí, který ale loni v rozhodující pohárové fázi v Plzni překvapivě chyběl.

Zlínská dvojka si sice loni na západě Čech zahrála finále, ovšem výsledek zde neudělala. „Věřím, že jsme zase o kus dále, proto se pokusíme atakovat medailové příčky," slíbil Písek.