Matošková se blýskla časem 2:32,00 minuty, za domácí mistryní zaostala jen o dvě setiny sekundy. „Lucku musím pochválit. Podala úžasný výkon,“ říká trenér PK Zlín Zdeněk Kasálek.

Matošková v silné konkurenci obstála i na dalších tratích. Zlínská plavkyně ještě skončila čtvrtá na padesát metrů prsa, na dvojnásobné trati byla pátá. „V disciplíně dvě stě metrů polohový závod vyhrála finále B v osobním rekordu 2:20,91 minuty. Tímto časem by doplavala na výborném čtvrtém místě ve finále A,“ upozorňuje Kasálek.

„Bohužel v ranních rozplavbách se nominovala do A finále, ale jako pátá zahraniční plavkyně, což jejich pravidla nepovolovala, byla přeřazena do finále B, které následně vyhrála,“ pokračuje.

V Rakousku uspěla také Michaela Gogelová. Šikovná zlínská plavkyně si na zahraniční akci zaplavala svá osobní maxima. „Mezičasem na sto metrů prsa si vylepšila svůj osobní rekord a výsledným časem 1:11,27 minuty zvítězila ve finále B, kam byla po ránu přeřazena stejně jako již zmiňovaná Lucie Matošková,“ informuje Kasálek.

V sobotním programu si Gogelová osobní rekord zaplavala v polohovém závodě na sto metrů. Výborný čas 1:09,34 minuty zlínské bojovnici ale na finále nestačil. V disciplíně padesát metrů prsa postoupila z ranních rozplaveb opět do finále B, kde doplavala třetí časem 33,88 sekundy.

Zimní mistrovství Rakouska v plavání se uskutečnilo ve Štýrském Hradci. Kromě domácích závodníků a českých reprezentačních výběrů se do bojů o medaile zapojili také plavci ze Švédska, Německa, Finska, Francie, Slovenska nebo Maďarska. „Rakouské mistrovství mělo nejen díky zahraničním výpravám, ale také spoustě národních rakouských rekordů a zaplavaným nominačním časům na mistrovství světa v příštím roce v Číně výbornou úroveň,“ říká Kasálek.

Jeho svěřenci se o víkendu 16. a 17. prosince ještě představí na domácí Vánoční ceně města Zlína, který je opět součástí Českého poháru.