„Série 13 fotografií spojuje motto Jsme házenkářky, jsme dámy s míčem. Navíc opět se jedná o ryze charitativní akci, kdy všichni aktéři – hráčky včetně realizačního týmu – pracovali bez nároku na honorář," potvrdila manažerka projektu a členka výboru zlínské házené Daniela Sobieská. Nástěnné kalendáře za 269 korun jsou k mání na vrátnici zlínské haly Euronics nebo na e-mailu: sobieska@ticzlin.cz.

Jestliže loni se za více než 350 kusů vybralo deset tisíc korun a za ty byly zakoupeny školní pomůcky postiženému Vojtíškovi Čechmánkovi, letos ještě o obdarovaném není rozhodnuto. „Potřebných v okolí je stále hodně, uvidíme, jaký příběh nás osloví a komu vybraný obnos darujeme. Každopádně věřím, že to bude ještě více než loni, kalendář se bude líbit a hlavně prodávat," směje se tahounka zlínského týmu a jedna z aktérek projektu Michaela Sobieská.

Nástěnný barevný kalendář byl oficiálně představen fanouškům a veřejnosti během nedělního duelu 12. kola s Michalovci. „Focení ale proběhlo na začátku září, během přípravy. A rozhodně to nebyla žádná sranda. Dohromady jsme v ateliéru strávily tři dny, v průměru každá až hodinu," vzpomíná 22letá házenkářka, která si to ale stejně jako spoluhráčky náramně užívala.

„Oproti loňsku měla vizážistka mnohem více práce a rozhodně to stálo za to. Hlavně při ondulaci vlasů," směje se Sobieská, která si na rozdíl od spoluhráček focení příliš neužívala. „Sestra byla na mě mnohem přísnější než na ostatní, pořád mě komandovala," vzpomíná talentovaná spojka Zlína, která ale výběr nechala na ní.

Nakonec na stránce února vystupuje se svou kamarádkou Denisou Kamenářovou. „Máme vyjadřovat kontrast blondýny a brunety – black or white," upřesnila.

Čas strávený u kadeřnice a vizážistky ale úplně „využít" nemohly. Protože se pracovalo v době vrcholu přípravy, hned po nafocení putovaly na trénink. „Většina z nás se tak vůbec nenačančá. Osobně nejsem příznivec tak silného malování a make-upu. Některé spoluhráčky jsem opravdu nepoznávala, takto upravené jsem je viděla poprvé. Fakt síla a krása v jednom. Moc jim to slušelo," smekala před prací kosmetiček.

Kompletní úpravu zevnějšku mají hráčky možnost opět využít, což se zejména v době plesové sezony bude hodit. „Já osobně se ale v této nafintěné podobě moc necítím. Lepší je to v dresu a teniskách," přiznává sympatická házenkářka Zlína, ale jedním dechem dodává, že by se další podobné zkušenosti, navíc ve prospěch dobré věci, nebránila. „Předtím se jednalo o příležitostné akce. Nyní už je to podruhé za sebou, možná že zakládáme tradici," dodala s úsměvem Michaela Sobieská.