„Již jsme se sešli s několika adepty na uvolněné místo po trenéru Aleši Kořínkovi, ale zatím s nikým k dohodě nedošlo. Jednání však probíhají dále," uklidnil fanoušky zlínské házené předseda klubu Pavel Sedláček, jenž má na starost právě ženskou složku. „Jednáme také s hráčkami, přesněji s Pavlou Poznarovou o jejím setrvání. Naopak jistý je již odchod Růčkové se Štěrbovou do Mostu a Kristýny Salčákové do Veselí," potvrdil.

Poněvadž ale stejně jako jeho kolegové Pazdera a Záhorová již pokračovat ve své funkci nehodlají, chystají se předat klub nově vznikajícímu vedení, o jehož složení se ale v zákulisí klubu vehementně diskutuje. „Jednou z variant je i můj návrat, ale rozhodně ne do pozice předsedy. Dvakrát totiž nevstoupíš do stejné řeky. Chci ale klubu pomoci," potvrdil předchůdce Sedláčka na předsednické židli Petr Habrovanský.

V jakém složení nakonec bude výkonný výbor poprvé zasedat, by mělo být jasné na přelomu měsíce. „Do té doby klub povede stávající vedení, ale zásadní rozhodnutí již necháme na nových lidech, kteří by pak měli být formálně stvrzeni na srpnové valné hromadě," potvrdil Sedláček, který přestože o žádnou funkci nestojí, dál však chce pomáhat klubu. „Není mi jedno, co se zde bude dít," prohlásil odhodlaně.

I přes odchod tří reprezentantek zlínský klub nemusí vyklidit stávající pozice, kdy patřil k nejlepším v interlize. Důkazem je práce s mládeží, která v uplynulém ročníku vybojovala hned dva cenné kovy. Starší dorostenky pod vedením Renaty Gerychové se staly mistryněmi, jejich mladší kolegyně pro změnu s trenérem Pavlem Sedláčkem dosáhly na bronz.

„Tyto úspěchy pouze potvrzují, že naše mládež je dlouhodobě na velmi dobré úrovni. Naše priorita je totiž práce s ní, vychovávat talenty a dodávat hráčky do reprezentačních výběrů," prozradil filozofii klubu předseda.

„Zda se některá z hráček zlatého týmu dorostenek objeví v přípravě interligového výběru, nevím, o tom rozhodne nový trenér, ale pevně věřím, že se některé z aktuálně pěti juniorských reprezentantek v budoucnu v nejvyšší soutěži prosadí," dodal optimisticky Sedláček.