V kategorii 14letých žáků a žákyň se v Pardubicích blýskla Anička Andrlová ze Zlínského plaveckého klubu, která vybojovala dva tituly! Stalo se v závodech na 100 a 200 metrů motýlek. Na kratší trati navíc časem 01:05,79 splnila limit pro účast v juniorské reprezentaci v následující sezoně.

Sbírku pak doplnila ještě bronzem ze závodu na 800 metrů volný způsob. Medaili stejné hodnoty vybojoval i Petr Urbánek v nejkratším sprintu 50 metrů volný způsob.

Třináctiletí žáci bojovali o stupně vítězů v Ostravě, kde byl nejlépe čtvrtý na 200 metrů prsa Jan Tomaštík z Plaveckého klubu Zlín. V soutěžích 12letých žáků, které se konaly ve Zlíně, už ale Plavecký klub Zlín prožíval medailové radosti.

Nejúspěšnější sběratelkou cenných kovů byla Jana Přibylová, která si na krk pověsila čtyři medaile. Stříbro brala na trati 100 metrů prsa, kde překonala 40 let starý klubový rekord Hany Březíkové-Mackové. Jeho nová hodnota je 1:17,17.

Na dvojnásobné trati pak opět doplavala druhá. Dále obsadila druhé místo štafeta v závodě 4x50 metrů polohový závod ve složení David Král, Jan Doležal, Miroslav Knedla a Václav Jakeš. V kraulové štafetě na stříbro dosáhli Václav Jakeš, Lukáš Kůstka, David Král a Miroslav Knedla.

V mix štafetách si připsal Plavecký klub Zlín dva bronzy. Na 4x50 metrů polohový závod jej dosáhli David Král, Jana Přibylová, Miroslav Knedla a Anna Šnajdarová a na 4x50 metrů volný způsob Miroslav Knedla, Anna Šnajdarová, Lukáš Kůstka a Jana Přibylová.

Kromě medailových umístění končili závodníci obou zlínských klubů v první a ve druhé desítce pořadí a trenéři své svěřence jen chválili. (miš)