,,Záměr byl jasný. Napálit to od začátku a ke konci ještě zrychlit," usmíval se po závodu unavený, ale spokojený Ivo Odvárka. Ten si ovšem před startem uvědomoval, že Bahenská časovka s převýšením 350 metrů je velmi náročná. ,,Je zrádná zejména v tom, že v prostřední pasáži je zhruba dvoukilometrový rovinatější úsek. Ten se však musí odjet chytře, aby zbyly síly na závěrečnou značně stoupavou část. Snažil jsem se proto jet takticky, a ikdyž už jsem na konci už neměl z čeho brát, radoval jsem se v cíli ze zlaté příčky," potěšil výborný výsledek Odvárku.

V Písku u Jablunkova na frýdecko-místecku se představilo ještě pět cyklistů z krajského města. V hlavní mužské kategorii do 29 let vybojoval Martin Josefík čtvrté místo (18:08), Michal Hradil mezi nimi dojel osmý (20:01) a Michal Polášek ve svém prvním startu ve Slezském poháru devátý (20:03).

,,Závod se mi vydařil. Jenom škoda, že od třetí pozice mě dělilo pouhých jedenáct sekund," zamrzelo Martina Josefíka. V kategorii třicátníků získal šesté místo Jiří Slavík (18:02) a ve společnosti padesátníků skončil Ladislav Pelc osmý (20:37). ,,Protože nejsem časovkářský specialista, tak jízda proti chronometru na Bahenec se mi povedla," byl se svým výkonem spokojený Ladislav Pelc.

Lubomír Hotař