„Hned první rychlostní zkoušku jsme vyhráli o 17 vteřin. Na desetikilometrové trati to je obrovský rozdíl. Pouze to však svědčí o tom, že jsme se na závod dobře připravili a již o den dřív jsme auto precizně nastavili," pochvaloval si Kostka, který vyhrál osm z osmi rychlostních zkoušek.

„Oproti předchozímu závodu jsme byli ještě rychlejší, přestože Lužické hory byly mnohem těžší než Vrchovina. Poprvé v kariéře jsem jel na šotolině na slickách a k tomu s vozem specifikace WRC. Jsou to pro mě zase cenné zkušenosti a jsem za ně nesmírně rád," ubezpečil 27letý pilot.

O jeho triumfu nemohlo být pochyb. Někdejší formulový specialista využil technické převahy svého auta a všem dalším ujel o parník. „Z okruhů jsem zvyklý sednout do auta a hned od začátku závodit naplno. V tom mám obrovskou výhodu. V rallye někteří jezdci vyčkávají a přidávají postupně," porovnal Kostka.

Přesto se jedné krizové situace nevyvaroval. „V cíli čtvrté rychlostní zkoušky jsem trefil ostrý kámen, který způsobil defekt. Naštěstí to bylo opravdu až v cíli, takže jsem neobdržel žádnou penalizaci. Jinak jsem si závod užíval a mám radost, že i podruhé v této sezoně jsme potvrdili naše ambice," doplnil zlínský pilot.

Výsledky Rallye Lužické hory: 1. Kostka, Houšť (Citroën C4 WRC) 42:51,7, 2. R. Odložilík, Tureček (Citroën Xsara WRC) –1:22,2, 3. Tlusťák, Škaloud (Mitsubishi Lancer WRC) –2:05,8, 4. Kahle, Dörr (Něm./Škoda Octavia WRC) –2:11,0, 5. Tomaštík, Vrečka (Subaru Impreza WRC) –2:15,2, 6. Bujáček, Omelka (Mitsubishi Lancer Evo IX) –2:36,7.