Zlínský tým Horní Suchou porazil 6:1. Domácí hodně toužili zápas vyhrát a od jeho začátku šli nekompromisně za svým cílem. Lvi však na první branku čekali až do 11. minuty, kdy se do Suchánkovy sítě trefil Martin Krkoška. O devětašedesát sekund později to bylo zásluhou Vaňka 2:0. Ani ve druhé třetině Zlín v nasazení nepolevil a v osmadvacáté minutě Valčík skóroval na 3:0.

Tepve potom hosté po individuální akci Černého dali také branku. To však bylo až do konce střetnutí ze strany Horní Suché všechno. Naopak šelmy z krajského města ve zbytku duelu ještě třikrát skórovaly a vysněný okresní derby souboj se tak stal realitou.

,,Celé družstvo podalo zodpovědný výkon. Skvěle zachytal Jan Krkoška, obrana nešetřila na důrazu a ani útočníci nevyšli naprázdno," radoval se po skalpu silného protivníka kouč Zlína Zbyněk Macura.

Hluk v Jihlavě zvítězil 5:2. Slováckému celku se povedl nástup do střetnutí. Už po devětašedesáti sekundách ho poslal do vedení Šimíček a ve čtvrté minutě upravil stav na 2:0 Rochovanský. Hosté se uklidnili a přestože Jihlava ještě v první třetině Dvořákem vstřelila kontaktní gól, postupovou šanci už nepustili. ,,Ve vyrovnaném utkání nám pomohly rychlé branky na začátku první a druhé části. Poté jsme se soustředili na zabezpečenou defenzívu a tým z Vysočiny jsme nepouštěli na dostřel naší branky. Byli jsme také efektivnější v koncovce," pochvaloval si takticky dobře zvládnuté utkání hrající trenér Hluku Pavel Rochovanský.

Výsledky 4. kola Poháru České pojišťovny mužů 2016 – 2017:

ZLÍN LIONS – HORNÍ SUCHÁ 6:1 (2:0, 2:1, 2:0)

Branky Zlína Lions: Martin Krkoška, Vaněk, Valčík, Horník, Červenka, Baroň.
Sestava: Jan Krkoška (Bajza) – Obdržálek, Vaněk, Roth, Valčík, Baran, Václav Večeřa, Ženožička, Koňařík, Červenka, Stračinský, Balusek, Sudený, Baroň, Horník, Martin Krkoška, Tichý.
FBŠ JIHLAVA – SPARTAK HLUK 2:5 (1:2, 0:1, 1:2)
Branky Hluku: Šimíček, Rochovanský, Duda, Gajzur, Kovář.
Sestava: Podškubka (Kolečkář) – Zábrana, Kovář, Rochovanský, Gajzur, Duda, Krchňáček, Kollár, Koželuha, Hubáček, Šimíček, Štěrba, Cileček. Lubomír Hotař