První duel Zlín nad Novým Jičínem vyhrál 9:7. Úvod zápasu patřil domácím. Ti ale svoje šance nevyužili a do dvoubrankového vedení se ve 4. minutě dostal po trefách Michala Gaga a Suhrady Zlín.

Nový Jičín však záhy Bártkem a Zahradníčkem vyrovnal na 2:2. Ve zbytku střetnutí to byla houpačka ve skóre se šťastným koncem pro hostující tým. Ďáblové v osmačtyřicáté minutě vedli 9:6. Severomoravané o chvíli později už jenom Christovem zmírnili svoji porážku.

,,Bylo to těžké utkání. My jsme ho však i bez zraněných Karafiáta, Juríka, Šenkeříka a Valáška zvládli dobře takticky. Pozorně jsme bránili a domácí jsme nepouštěli do střeleckých pozic. Rovněž se nám dařil rychlý přechod do útoku. Navíc jsme měli lepší v koncovku než Severomoravané,“ radoval se po prvním střetnutí hostující kouč Aleš Bachánek.

Ve druhém souboj novojičínský kolektiv nad Ďábly z krajského města zvítězil 8:4. V této partii byli domácí iniciativnější a od druhé části kontrolovali výsledek. Zlín sice v sedmačtyřicáté minutě upravil stav na 6:4, ovšem hned záhy Plitko a Palička domácí uklidnili dalšími dvěma góly v síti Daniela Hufa.

,,V tomto zápase jsme měli naopak smůlu. Od druhé části jsme neproměňovali šance. Za stavu 5:3 pro domácí jsme zahodili tři tutovky a to nás definitivně položilo. V závěru střetnutí už jsme šetřili síly na prodloužení,“ přiznal zlínský trenér.

 A dodatkové prodloužení se Zlínu povedlo. ,,Po dvou a půl minutách se dostala za obranu Nového Jičína dvojice Petr Zámorský a Michal Gago a druhý jmenovaný rozhodl o našem postupu mezi letošní čtyři nejlepší mužstva extraligy,“ užíval si skalp favorita Bachánek.          

VÝSLEDKY ČTVRTFINÁLE STILMAT EXTRALIGY V INLINE HOKEJI 2018:

1. ZÁPAS: NOVÝ JIČÍN – ZLÍN DEVILS 7:9 (2:3, 2:1, 0:2, 3:3)

Branky Zlína: Jiří Suhrada 4, Gago 2, Zámorský 2, Vyoral.

2. ZÁPAS: NOVÝ JIČÍN – ZLÍN DEVILS 8:4 (2:2, 2:0, 1:1, 3:1)

Branky Zlína: David Hrazdira, Jiří Suhrada, Kobylík, Gago.

Sestava: Huf, (Stojar) – Zámorský, Kobylík, Vyoral, Gago, Hlaváč, Váňa, David Hrazdíra, Jiří Suhrada, Goiš, Pavlůsek, Hlaváč.