Nejdříve se na Hané radovala Andrlová, která si pro první místo doplavala v závodě na dvě stě metrů motýlek, když po výborném taktickém výkonu nastoupila v poslední padesátce k nezadržitelnému finiši a jasně zvítězila. Další zlato v kraulovém sprintu na padesát metrů vybojoval Petr Urbánek. Zlínská naděje dokonale zaskočila všechny favority, když si pro titul doplavala z předposlední rozplavby. V té finálové nedokázal jeho čas 25,52 vteřiny, který je i novým zlínským rekordem čtrnáctiletých, překonat žádný z papírově silnějších soupeřů. „Věřila jsem, že pojede pod šestadvacet sekund, ale Petr podal naprosto koncentrovaný bezchybný výkon a příjemně překvapil nás všechny i sám sebe,“ popisovala dramatický závod jeho trenérka Hana Macková.

Ve stejné disciplíně mezi žačkami potvrdila výbornou formu také Anna Andrlová, když dohmátla třetí. Šikovná zlínská plavkyně svoji medailovou sadu zkompletovala stříbrem na sto metrů motýlek. Na stovce volným způsobem ještě přidali Petr Urbánek páté a Anna Andrlová jedenácté místo. Stejně skončil také Matěj Konečný v závodě na sto metrů prsa. Na mistrovství třináctiletých žáků v Trutnově překvapila Tereza Večeřová, které na stovce volný způsob jen těsně unikla medaile. Novým osobním rekordem 1:01,64 minuty překonala zlínský rekord třináctiletých a skončila čtvrtá. Na poloviční trati doplavala podobně jako David Klusal mezi chlapci devátá. Stejné umístění Klusal vybojoval také v závodě sto metrů motýlek.

Mezi dvanáctiletými žáky se v Kopřivnici do druhé desítky prosadil Šimon Páník, který doplaval na dvě stě metrů prsa devatenáctý. Josef Gába a Filip Zábojník skončili ve třetí desítce.