„Zápasy 22. kola se budou konat ve stejnou dobu, takže si počkáme na konec. Určitě se hned po našem utkání podíváme, jak to dopadlo," přiznal blokař Zlína Václav Kotas, že tým zaujatě vyhlíží soupeře. „Myslím si, že se ve čtvrtfinále střetneme s Benátkami," doplnil osobní tip.

To je dost možné, neboť Středočeši mají výhodnější pozici. Jsou o bod před Prahou a k potvrzení páté příčky jim stačí porazit doma Příbram. Ať se však tajenka rozluští jakkoliv, ve Fatře vědí, že lehký protivník je čekat nebude.

„Je to zapeklité si někoho přát, vyjde to nastejno. Oba mančafty jsme v soutěži dvakrát porazili, ale v obou případech byl jeden duel vyrovnaný, který jsme vyhráli 3:2," vybavuje si Kotas. Rozdíly mezi mužstvy však potom přece jen nachází.

„Benátky jsou jednoznačně zkušenější. Oproti tomu v ČZU jsou mladí kluci, jenže ti jak se zblázní, tak jsou schopni porazit kohokoliv. Prostě to rozhodování, s kým hrát, je těžké. Oba týmy jsou odlišné, ovšem stejně nebezpečné," podotkl bývalý hráč Havířova.

Toho ve čtvrtek společně s kolegy čeká poslední test formy před vyřazovací částí. A nutno říct, že pěkně ostrý, do Baťova města totiž přijede lídr soutěže a hlavní favorit na mistrovský titul.

„Utkání s Libercem vnímáme jako výbornou přípravu na čtvrtfinále. Počítáme s tím, že přijedou v plné sestavě a také si zkusí hru jako v play off, nicméně porazit se dá každý. Uvidíme, co proti nim dokážeme," poznamenal s úsměvem 31letý volejbalista.

Zlínským by přitom v cestě za pěkným výsledkem mohlo pomoct, že se budou moci prezentovat naprosto v klidu, neboť dílčí úspěch už si zapsali.

„Čtvrté místo je pro nás super, splnili jsme tak dlouhodobý cíl v základní části. Máme radost a snad z toho dále aspoň něco vytěžíme," přeje si Václav Kotas.