Kdy jste zjistil, že máte dar pomáhat lidem?
Abych řekl pravdu, celkem složitě. V roce 1991 jsem poprvé při procházkách v lesích zaznamenal, že vnímám energii, která vyzařuje ze stromů. Nejdřív jsem tomu moc nevěřil, působilo to na mne až magicky. Chodil jsem tedy do lesa dál, i v noci, a díky tomu jsem si všiml, že energii vidím. Začal jsem zkoumat, co se to děje, a časem jsem pochopil, že mnou prochází a mohu ji využívat.

Svěřil jste se tehdy někomu, že ji cítíte?
Nikomu jsem o tom neřekl, spíš jsem se jen začal víc zajímat o energii jako takovou. Zhruba rok jsem tomu nechtěl moc věřit, ale pak jsem pocítil velký respekt a začal ji využívat k léčení. Bral jsem to jako své poslání.

Zkoušel jste hned někoho léčit?
Ze začátku jsem to zkoušel inkognito, ale když jsem viděl, že moje energie má pozitivní účinky, začal jsem jí léčit blízké známé.

V roce 2019 se v Bruntále uskutečnil čtrnáctý ročník Krystalku, vánočního otužileckého plavání v Kobylím rybníce. Zapojilo se 18 plavců, z toho tři ženy.
Krystalek jako Poljanského otužilecká „one man show“ bez diváků

Jak si vaše léčení můžu představit?
Používám energii ze slunce, která mnou prochází. Přijdete ke mně a já vidím, jaké orgány máte oslabené, a já jim ji dodám. Působí blahodárně nejenom na psychiku, ale i na tělo a jeho výkon, což se může dobře projevit mimo jiné i u sportovců. Zároveň z vás odstraním energii špatnou, která se na vás nabalila.

Chápu správně, že za každým zdravotním problémem je nějaký oslabený orgán?
Ano, pokud má člověk oslabenou psychiku, tak se mu nejslabší místo na těle ozve. Příčiny mohou být různé, například to, že člověk pobývá v negativní zóně nebo má negativní myšlení.

Učíte lidi, jak negativní myšlení změnit?
Lidem doporučím jednoduchý cvik, ale je to individuální, na každého funguje trochu jiná metoda.

Kam „dáte“ špatnou energii, když ji ze mě odstraníte?
Pálím jí v kotli nebo ji svedu do země, kde se vynuluje.

Můžeme nějak zabránit tomu, aby se na nás špatná energie nabalovala?
Ano, pomůže pozitivní myšlení, správné dýchání a žití přítomností, ne minulostí, protože minulost oslabuje. Energii ale můžete čerpat ze stromů jako já.

Dá se říct, s jakými problémy za vámi lidé nejčastěji přicházejí?
Nejčastěji za mnou chodí lidé s psychickými problémy, ale nechybějí ani nejrůznější nemoci. Důvody bývají různé. Některým stačí k vyléčení jen jedna návštěva, jsou ale i tací, kteří přijíždějí vícekrát podle závažnosti problému.

Cuketový koláč
Cuketový koláč

Na vašich stránkách píšete, že jsme denně vystavováni špatným vlivům okolí a důležité je s nimi umět bojovat. Jak?
Právě žitím a myšlením v přítomnosti. Díky tomu se váš psychický i fyzický stav výrazně zlepší. Slova teď a tady mají velkou váhu. Jenže lidská mysl je jako kobylka, která pořád skáče po trávě. Neustále něco řešíme, rozebíráme, plánujeme. Důležitá je ale přítomnost a pozitivní přístup. Negativní myšlenky nás zbytečně oslabují.

Máte nějaké své rituály, které vám pomáhají, když jste například unavený?
Vypnu hlavu, to je většinou nejrychlejší.

Jak poznám u sebe doma geopatogenní zóny?
Ráno vstanete a cítíte se unavená, rozlámaná, jako byste nespala. A i když jdete druhý den spát dřív, jste ještě unavenější. Je to tím, že v geopatogenní zóně pobýváte déle. Já je ruším energetickou spirálou, kterou i dávám lidem nabitou domů.

Máte nějaké tipy, co dělat, když se necítím dobře, nemám dobrou náladu a potřebuji tzv. „nakopnout“?
Doporučuji se jít osprchovat nebo si umýt ruce studenou vodou. To je jedna z obecnějších pomůcek. Ale je to různé člověk od člověka, každému doporučuji něco jiného, přesně na míru.

5 tipů pro zdraví od Jiřího Seňka

  • Každá špatná myšlenka se dá otočit do pozitivna.
  • Škodlivin se zbavíte následující směsí – 10 g sušeného řebříčku a 100 g lněného semínka rozemeleme zvlášť v mlýnku na prášek. Směs užíváme ráno na lačno tři dny za sebou, vždy dvě polévkové lžíce promíchané s vodou. Další tři dny vynecháme a opět opakujeme, až do úplného vypotřebování směsi. Tuto kúru můžete znovu užívat až za další 3 měsíce.
  • Pokud chcete být krásná i bez drahých krémů, opláchněte si ráno i večer tvář studenou vodou. Mokrými dlaněmi krouživě pohybujte těsně před ní, a to minimálně dvě minuty či déle, než voda zaschne. Vrásky se vyhladí a tvář omladí, studená voda dává energii.
  • Natočte do lavoru tolik hodně teplé vody, aby dosahovala zhruba nad vaše kotníky. Nasypte do ní čtyři polévkové lžíce soli. Nemíchejte. Nohy nechte ve vodě odpočinout zhruba 15 minut, poté je vyndejte a osušte. Nesmí v ní být být déle, protože by z vás začala odcházet pozitivní energie. Tato lázeň je dobrá na únavu těla, ale zlepšuje i zdravotní stav.
  • Pro dobré trávení přidávejte do každého jídla fenykl, který předtím mixérem rozdrtíte na prášek. Ocení to vaše játra a imunitní systém.
Zlepšete si kondici díky nordic waklkingu
Ke zdravé duši se můžete nejen projíst, ale hlavně projít! Zkuste nordic walking

Léčitel Jiří Seňko se narodil v Broumově v roce 1966. Vyučil se kovářem a profesi se řadu let věnoval, než zjistil, že pomocí energie může léčit lidi. Rád pobývá v přírodě a ve volném čase se věnuje práci na zahradě.