VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Jubilejní gastrofestival: dvouhvězdičkový Michelin i galavečeře První republiky

Již podesáté budou valašské Velké Karlovice hostit Karlovský gastrofestival. Jubilejní ročník této nejnavštěvovanější gastronomické události s jedinečnou atmosférou uprostřed přírody Beskyd se uskuteční 6. a 7. října, opět i se speciálním michelinským hostem, jímž je letos dvouhvězdičkový michelinský šéfkuchař Nicolas Decherchi. Další novinkou a zajímavostí bude galavečeře ve Spa hotelu Lanterna na počest 100. výročí založení republiky.

11.6.2018
SDÍLEJ:

Karlovský gastrofestivalFoto: Archiv Resortu Valachy

„Pro návštěvníky gastrofestivalu opět chystáme ochutnávky nejrůznějších specialit v místních hospůdkách a horských hotelích, rozesetých v 3,5 km dlouhém údolí Léskové. Mezi jednotlivými gastro zastávkami se mohou procházet po cyklostezce Bečva, nebo se popovézt vláčkem, koňským povozem a historickým autobusem, což akci dodává jedinečnou atmosféru.

Na jedné ze zastávek bude opět velký farmářský trh s mezinárodní účastí, chystáme i tradiční soutěž o nejlepší frgál a klobásu, řemeslný jarmark, posezení s muzikami, barmanské večery a chybět nebude ani zábava pro děti či populární frgálová manufaktura, v níž si kdokoli může zkusit vyrobit vlastní valašský frgál,“ uvedl Tomáš Blabla, generální ředitel Resortu Valachy Velké Karlovice, jenž je hlavním pořadatelem akce.

Vstup je tradičně zdarma, což gastrofestivalu společně s pestrou nabídkou, programem pro celou rodinu a dějištěm uprostřed přírody dodává na oblibě. Každoročně jej navštěvují desítky tisíc lidí nejen z České republiky, ale i blízkého Slovenska a dalších zemí.

Ochutnávky každoročně doplňují doprovodné degustace pro náročné gurmány v podobě sobotní Michelinské galavečeře a nedělního Michelinského oběda v místním Spa hotelu Lanterna. K jejich přípravě pořadatelé vždy zvou uznávané kuchařské osobnosti oceněné michelinskou hvězdou. Během minulých ročníků se v Lanterně vystřídali hosté z ČR, Maďarska, Itálie, Německa a Rakouska.

„Letos poprvé přijede šéfkuchař oceněný nikoli jednou, ale hned dvěma michelinskými hvězdami, Francouz Nicolas Decherchi, jenž vede restauraci La Paloma v Mougins nedaleko Cannes a od roku 2017 také stejnojmennou restauraci v Průhonicích u Prahy. Již jedna michelinská hvězda je v gastronomii považována za ocenění mimořádné úrovně a kvality restaurace. Dvě a tři hvězdy ji řadí na vrchol. Šéfkuchaři Decherchimu se první hvězdu pro francouzskou Palomu podařilo získat již půl roku po otevření, druhou přidal hned o dva roky později, což je unikát. Gurmáni se mají na co těšit, ve Velkých Karlovicích budou moci ochutnat výběr Decherchiho kuchyně, která zosobňuje to nejlepší z francouzské tradiční gastronomie,“ dodal Tomáš Blabla.

Michelinské degustace s francouzským šéfem doplní v pátek 5. října, vpředvečer gastrofestivalu, ještě jedna mimořádná galavečeře v zážitkové restauraci Vyhlídka hotelu Lanterna. Ponese název První republika. „Při příležitosti letošních oslav 100. výročí založení republiky tak chceme lidem připomenout gastronomii té doby. Vína k jednotlivým chodům menu jsme příznačně vybrali ve slovenském vinařství Masaryk a moravském vinařství Beneš. Večerem bude provázet a tehdejší kuchyni přiblíží gastronomický odborník Alexander Burda z Ústavu lázeňství, gastronomie a turismu Slezské univerzity v Opavě,“ upřesnila manažerka Spa hotelu Lanterna Zuzana Vašutová.

Počet míst na všechny tři degustační akce je omezen, zájemci si je mohou rezervovat od tohoto týdne.

Více informací na www.karlovskygastrofestival.cz.

Popis všech tří připravovaných menu je uveden zde.

Autor: Redakce

11.6.2018 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Výroba - Výroba Seřizovači 24 000 Kč Seřizovači a obsluha konvenčních fréz Frézaři - vrtaři na konvenčních strojích. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 24000 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: Náplň práce: výroba strojních součástí dle výkresové dokumentace - malosériová výroba, Požadujeme: vyučení v oboru obráběč kovů nutné, praxe výhodou, Výhody: Náborový příspěvek dle praxe, stravenky 105 Kč, možnost přivýdělku 100Kč/hod. u vícestrojové obsluhy, přesčas o víkendu hrazen 70% z průměru, přesčas přes týden hrazen 40% z průměru, příspěvek na penzijní nebo životní připojištění, příspěvek na dopravu do zaměstnání, délka dovolené nad 20 dnů dle odpracované doby u firmy, zdarma občerstvení na pracovišti, roční odměny, 2x ročně společenská akce, lze domluvit i zkrácený úvazek na DPČ nebo DPP. Pracoviště: Mevi-cz s.r.o., Hlavničkovo nábřeží, č.p. 5664, 760 01 Zlín 1. Informace: Mgr. Sabina Šišková, . Výroba - Obsluha ostatních stacionárních strojů a zařízení 20 000 Kč Obsluha ostatních stacionárních strojů a zařízení jinde neuvedená Obsluha lisu. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 20000 kč, mzda max. 28000 kč. Volných pracovních míst: 5. Poznámka: Náplň práce: obsluha vulkanizačních lisů, Požadujeme: pracovní nasazení, spolehlivost a samostatnost, absolventy a nekvalifikované zaškolíme, práce vhodná pro muže, praxe vítána, Nabízíme: perspektivní a zajímavou práci ve stabilní společnosti, zajímavé mzdové ohodnocení, práci v třísměnném provozu, Benefity: 13.plat, příspěvek na závodní stravování, pracovní oděv, pitný režim, bonus zdraví, náborářský příspěvek 15000,- Kč, Bonusy/prémie, příspěvek na stravování, 13. plat, náborářský příspěvek. Pracoviště: Wicke cz, s.r.o., 763 15 Slušovice. Informace: Kristyna Bobalová, +420 725 970 249. Kultura a sport - Specialisté pro styk s veřejností 16 000 Kč Specialisté pro styk s veřejností PRACOVNÍK/PRACOVNICE MĚSTSKÉHO INFORMAČNÍHO A TURISTICKÉHO STŘEDISKA. Požadované vzdělání: úso s maturitou (bez vyučení). Pružná pracovní doba, úvazek: . Mzda min. 16000 kč, mzda max. 24120 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Požadavky: vzdělání SŠ s maturitou, zaměření na cestovní ruch výhodou, praxe v oblasti cestovního ruchu výhodou, uživatelská znalost sociálních sítí, aktivní znalost anglického nebo německého jazyka, uživatelská znalost Microsoft Office, ŘP "B"., Klíčové pracovní činnosti: zajišťuje kompletní informační servis (příprava propagačních materiálů, aktualizace databank atd.) pro návštěvníky Městského informačního a turistického střediska, zajišťuje informační servis pro občany města o magistrátem vykonávaných agendách státní správy a o záležitostech samosprávy, vydává ověřené výpisy z informačních systémů veřejné správy v rámci projektu CzechPOINT, pracuje se sociálními sítěmi (facebook, instagram), obsluhuje digitální telefonní ústřednu., Náležitosti přihlášky: jméno, příjmení a titul uchazeče, datum a místo narození uchazeče, státní příslušnost uchazeče, místo trvalého pobytu uchazeče, číslo občanského průkazu nebo číslo dokladu o povolení k pobytu (jde-li o cizího státního příslušníka), datum a podpis uchazeče, adresa pro zasílání písemností, pokud není shodná s místem trvalého pobytu uchazeče., K přihlášce do výběrového řízení musí být přiloženy následující doklady: životopis s uvedením údajů o dosavadních zaměstnáních a o odborných znalostech a dovednostech, výpis z evidence Rejstříku trestů ne starší než 3 měsíce; u cizích státních občanů též obdobný doklad dosvědčující bezúhonnost vydaný domovským státem, pokud takový doklad domovský stát nevydává, doloží se čestným prohlášením, úředně ověřená kopie dokladu o nejvyšším dosaženém vzdělání., Místo, způsob a lhůta podání přihlášky, jejíž povinný formulář je zveřejněn na úřední desce: poštou na adresu: statutární město Zlín, oddělení personální a vzdělávání, náměstí Míru 12, 760 01 Zlín (obálka musí být označena "NEOTEVÍRAT - výběrové řízení, pracovník MITS" a uvedeno jméno a adresa uchazeče); podací razítko nejpozději s datem 24.09.2018, nebo, Oosobně do podatelny Magistrátu města Zlína, budova radnice, náměstí Míru 12, Zlín (obálka musí být označena "NEOTEVÍRAT - výběrové řízení, pracovník MITS" a uvedeno jméno a adresa uchazeče), nejpozději do 25.09.2018 do 14:00 hod., Výhody: dle Kolektivní smlouvy, Také na http://zlin.eu/urednici-cl-1752.html. Pracoviště: Statutární město zlín, náměstí Míru, č.p. 12, 760 01 Zlín 1. Informace: Bc. Eva Manišová, +420 577 630 180. Gastronomie - Gastronomie Kuchař/pizzař 14 900 Kč Kuchaři (kromě šéfkuchařů) Kuchař/ka.. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 14900 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Náplň práce: příprava pizzy a gyrosu., Pracoviště: ABS centrum Zlín.. Pracoviště: Sadat haljilji - zlín, třída Tomáše Bati, č.p. 5151, 760 01 Zlín 1. Informace: Selam Sabani, +420 608 159 900.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Soud rozhodl. Za výbuch kotle je opravář zodpovědný

Ilustrační foto

Zanedbal péči? Primář pochybení odmítá

Bikrosová dráha místo odpadků a zloděj, co se s okradeným hádá: videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku v úterý 18. září 2018.

Boj o Senát: sedm kandidátů

O senátorský post zabojuje sedm kandidátů. Volby za 80. volební obvod do jedné třetiny Senátu se konají 5. a 6. října, tedy ve stejný termín jako volby do zastupitelstev měst a obcí. Na jihu Zlínska a severu Uherskohradišťska tak lidé dostanou dvoje volební lístky a ve volební místnosti pak hned dvě obálky. Ty se budou lišit pouze barvou.

Opilý narkoman na motockylu a požár v ostravském Albertu: zhlédněte videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku v pondělí 17. září 2018.

Uprchlík Ara: dobrodruh je zpět v zoo

Jak zoo dříve informovala, v neděli (9. září) se třem papouškům podařilo pokořit novou ocelovou síť ve voliéře Guayanas a uletět vzniklým otvorem.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT