VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Opravdové potraviny najdete ve Sklizenu

Prodejny Sklizeno najdete po celé republice, své zastoupení samozřejmě mají také v Olomouci a Zlíně. Jakou má firma filozofii, co chystá za novinky i tipy na zdravé mlsání, nám prozradili majitelé prodejen v obou krajských městech.

10.9.2015
SDÍLEJ:

Prodejny Sklizeno Foto: archiv podniku

Jak vybíráte dodavatele? Co musí splňovat?
Každá potravina musí splňovat čtyři naše základní pilíře – chuť, kvalitu, český původ (vyjma zahraničních specialit, které u nás nejsou dostupné), a nemají obsahovat zbytečnou chemii. To, co zákazník pak už nevidí, a musí splňovat každý dodavatel, je pak jeho spolehlivost – zboží přiváží včas a v objednaném množství a kvalitě, a pokud to charakter produkce dovoluje, tak průběžně po celý rok.

Plánujete nějakým způsobem rozšířit své aktivity, například vlastní potravinářskou výrobou?Prodejny Sklizeno
Vlastní potravinářskou výrobu už máme díky majetkovému spojení s Agrodružstvem Miroslav. Zatím se teprve učíme a osaháváme si výrobu, a pod značkou Naše Miroslav vznikly první masné výrobky (pastrami, šunky, slanina), které si můžete koupit v našich prodejnách. V nabídce je i chlazené vepřové maso, které pochází taktéž z Agrodružstva Miroslav. Výrobu neustále rozšiřujeme, ladíme receptury, a v příštích letech by se měla stát velmi významnou součástí aktivit Sklizeno.

Jaká je filozofie Sklizena?
Ve Sklizeno jsme si dali za úkol předkládat kupujícím soustředěnou nabídku opravdových potravin především od malých a středních výrobců a farmářů tak, abyste u nás mohli pořídit kompletní nákup kvalitních potravin. Jednoduše nechceme být jen doplňkem klasických nákupů, ale prodejnou, kde nakoupíte celý nákup potravin, které jsou kvalitní a české.

SKLIZENO OLOMOUC

Olomoucká prodejna má označení Foodie market – co to pro zákazníka znamená?
Je to označení prodejen, které mimo základní a v prodejně převažující sortiment farmářských výrobků, bio potravin, zdravé výživy a poctivých uzenin z regionu i odjinud, může nabízet sortiment poctivých delikates ze zahraničí (sušené šunky z Itálie, sýry z Itálie, Francie, Švýcarska či Holandska, řecké jogurty, oleje atd.)

Dá se skutečně mlsat zdravě? Jaká zdravá dobrota vás nejvíce překvapila?
No jasně, že dá. Taky pro to jsme tady pro vás. U zdravého mlsání je vždy důležité složení dané sladkosti, o které se u nás nemusíte starat, o to se za vás postaráme my. Spousta RAW výrobků je perfektní na mlsání. Například lifefood tyčinky se vesměs sladí datlemi, což je jejich základem, a dále se využívají suroviny jako oříšky, ovoce, semínka. Mně asi nejvíce překvapily snídaňové směsi od Iswary, opravdu výborné…

Jaký produkt z nabídky máte nejradši a co byste doporučil zákazníkům?
Já osobně bych doporučil ochutnat vše :-) Nicméně na čem si opravdu zakládáme, je uzeninový pult, kde se snažíme osobně prověřovat naše výrobce a vybíráme si uzeniny s vysokým podílem masa, bez aditiv, nebo jen s těmi nezbytně nutný- mi. Co opravdu mohu doporučit, a to i pro ty nejmenší, je kuřecí šunka Victorie s 98%obsahem masa.

Chystáte pro zákazníky ještě letos něco speciálního? Třeba k Vánocům?
Co se týká Vánoc, jako každý rok připravujeme jak pro zákazníky, tak i pro firmy vánoční balíčky. Naše výrobky ve většině případů mají pěkné moderní obaly, takže se dobře vyjímají právě v dárkových balíčcích.

A co nějaké novinky v sortimentu, můžeme se těšit?
Ano, jako po celý rok. Stále se snažíme přibírat nové a nové dodavatele, a s tím i nové výrobky.

Nedávno proběhla vaším facebookem dotazníková soutěž, co jste se od zákazníků dozvěděli?
Dozvěděli jsme se informace, které nám napomohou zkvalitnit naše služby pro zákazníky. Snažíme se být jiní, proto školíme personál tak, aby vždy zákazníkovi uměl poradit nebo pomoci s výběrem potravin, které mnohdy jinde těžko seženete. Je možné, že výherní dotazníky opět zopakujeme.

SKLIZENO ZLÍN

Proč by zákazníci měli jít právě k vám?
Nabízíme kvalitní potraviny s českým původem, maximum kvalitních regionálních potravin, u kterých se můžete spolehnout, že v nich není zbytečná chemie, a chutnají jednoduše tak, jak mají.

Pro co k vám zákazníci chodí nejčastěji?
Tady je to podobné jako v klasických supermarketech – uzeniny, maso a masné výrobky, mléčné výrobky a mléko, pečivo.

Jak dlouho už ve Zlíně prodejna funguje?
Překvapilo vás něco? Zlínskou prodejnu jsme otevírali v dubnu 2015. Překvapil nás okamžitý zájem zákazníků, kteří od prvního dne přišli nakupovat a ocenili šíři sortimentu a naši nabídku poctivých potravin.

Jaká část vašich výrobků pochází z České republiky? A jaký sortiment dovážíte ze zahraničí?
Asi 80 % sortimentu tvoří české potraviny a přednost dáváme vždy těm lokálním, přímo ze Zlínského kraje. Zahraniční máme ty potraviny, které se u nás nevyrábějí, nebo nejsou k dostání v dostatečné kvalitě. Jednak se jedná o potraviny, jako je káva, koření, některé oříšky a super foods. A pak speciality typu parmazán či prosciutto, které v kuchyni běžně používáme, v Česku se ale nevyrábí v dostatečné kvalitě.

Jaké regionální speciality nabízíte?
Oblíbené jsou u nás frgály, které mimochodem nabízíme i jako snídaňovou nabídku s ká- vou. Dále máme také například pečivo z kvásku. Mléčné výrobky od lokálních farmářů, ale také slovenské farmářské sýry (nitě, oštipky, parenice, korbáčiky). Maso z ekochovů, uzeninu od vyhlášených řezníků a mnoho dalších kvalitních potravin.

Ochutnáváte vše, co prodáváte?
Ochutnáváme všechny novinky dřív, než je zařadíme do sortimentu. Chuť je jedním ze čtyř pilířů Sklizeno a potravina musí být prostě chutná, nejen kvalitní a lokální, aby k nám mohla. Nemůžu říct, že jsem ochutnal úplně všechno, ale ochutnávám průběžně. Mnoho produktů nabízejí všechny prodejny, takže je automaticky máme také, ty nebylo potřeba ochutnávat hned, ale ochutnal jsem je postupně.

Bude se rozšiřovat veganský sortiment? Přeci jen mnoha veganům nezbývá než závistivě hledět do obchodů německých a rakouských sousedů.
Vegani u nás mají poměrně široký výběr a o veganské potraviny je u nás zájem, takže se sortiment snažíme neustále rozšiřovat.V poslední době nabízíme stále více RAW potravin, tedy potravin, které jsou vyrobeny bez tepelné úpravy, a jsou tedy plné aktivních enzymů, minerálů,vitaminů a kvalitních živin. /PR/

Autor: Redakce

10.9.2015 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Cestovní ruch a hotelnictví - Cestovní ruch a hotelnictví Recepční v hotelu 22 000 Kč

Recepční v hotelích a dalších ubytovacích zařízeních Recepční rekreačního areálu, Marketing. Požadované vzdělání: úsv. Pružná pracovní doba, úvazek: . Mzda min. 22000 kč, mzda max. 22000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Náplň práce: vyřizování objednávek ubytování, ubytování hostů, rozvoj markteringu společnosti, Požadavky: pracovitost, flexibilita, spolehlivost, důslednost, PC - programy exel, word, internet, angličtina (němčina) podmínkou, Nabízíme zajímavé platové ohodnocení, zaměstnanecké benefity, možnost seberealizace, Možnost prodloužení pracovního poměru.. Pracoviště: Pahrbek s.r.o., Pahrbek, č.p. 735, 763 61 Napajedla. Informace: Vaňourková Hana, +420 731 120 690.

Gastronomie - Gastronomie Kuchař/pizzař 14 000 Kč

Kuchaři (kromě šéfkuchařů) Kuchař / ka. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 14000 kč, mzda max. 16000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Výuční list v oboru výhodou.. Pracoviště: Zemědělské obchodní družstvo delta štípa, družstvo- ve zkratce zod delta štípa, družstvo - hvozdná, 760 01 Zlín 1. Informace: Ing. Petr Slovák, +420 777 766 150.

Doprava a logistika - Doprava a logistika Řidič nákladního automobilu 36 000 Kč

Řidiči nákladních automobilů (kromě tahačů) Řidiči nákladního vozidla. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Noční provoz, úvazek: . Mzda min. 36000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Požadujeme: ŘP skupiny C+E, Jedná se o noční linku Zlín - Praha Zlín, Kontaktujte emailem.. Pracoviště: Lp okno - trans, s. r. o. - zlín, 760 01 Zlín 1. Informace: David Lipnický, .

Technika a elektrotechnika - Technika a elektrotechnika Technický pracovník 19 000 Kč

Ostatní pracovníci na zpracování plechu Strojírenský dělník - zpracování plechu. Požadované vzdělání: bez vzdělání. Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 19000 kč. Volných pracovních míst: 19. Poznámka: . Pracoviště: Tvd-technická výroba, a. s. - rokytnice - sídlo, 763 21 Slavičín. Informace: Alena Štefaníková, +420 577 051 518.


Zkušený útočník Tomáš Poznar (na snímku) navlékl dres rodného Zlína po téměř dvou letech.
39

Klukům děkuji za krásnou premiéru, vzkázal spoluhráčům Poznar

Fotbalisté Zlína (ve žlutých dresech) se v úvodním zápase nové sezony utkali s Mladou Boleslaví. Zápas nedohrál domácí kapitán Lukáš Železník. Foto: Deník/Libor Kopl
39

Bílkova paráda. Ševci po famózním obratu skolili Boleslav

Nepoučitelný pražský taxikář a suverénní sedmiletá heligonkářka: videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku v pátek 20. července 2018.

Při svatbě nám pršelo štěstí, říká výherkyně prstenu s brilianty Radka Vaculková

Manželům Radce a Františkovi Vaculkovým z Dolního Němčí přálo štěstí a zvítězili v soutěži Svatební pár Deníku 2018. Proto si v redakci Slováckého deníku převzali v těchto dnech z rukou autora ceny Zbyňka Zimčíka, majitele uherskohradišťského studia Filip – prsten s brilianty.

Drsná trať, skvělé výkony, stovky fanoušků. Cyklisté ve Zlíně bavili

Skvělé výkony, zlatý triumf české reprezentantky Nikoly Noskové a tisíce natěšených fanoušků podél trati. Mistrovství Evropy v silniční cyklistice do třiadvaceti let a juniorů, které o víkendu hostil Zlín a nejbližší okolí, dalo na chvíli zapomenout i na slavnou Tour de France.

Železník hraje s Poznarem poslepu. I na tréninku jsme si hezky narazili, říká

ROZHOVOR/ - Byl kapitánem Zlína v postupové sezoně, nyní dostane pásku na rukáv znovu. Nový trenér Fastavu Michal Bílek si ze všech hráčů kádru vybral Lukáše Železníka a udělal z něj lídra. Osmadvacetiletý útočník chce ševce táhnout nejen v kabině, ale především na hřišti. „Není to o pásce. Místo v základní sestavě si musím zasloužit svými výkony. Pokud nebudu makat a předvádět výkony, vrátím se na lavičku,“ uvědomuje si zlínský odchovanec.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT