Týden u moře a pak alespoň týden „doma“ na horách: to je trend letních dovolených, který poslední dobou vyznává čím dál víc lidí. Jestli přemýšlíte, kam letos vyrazit, zkuste Velké Karlovice.

Malebná valašská obec u slovenské hranice není u mnoha lidí neznámým pojmem, takže popisovat přednosti této vyhlášené dovolenkové oblasti by bylo nošením dříví do lesa.

Pestré léto ve Velkých KarlovicíchZdroj: valachy.czStačí jen připomenout neporušené a čisté lesy, krásné výhledy z hřebenů hor, dřevěné chaloupky a stáda ovcí, které jsou úžasnou kulisou pěších i cyklistických výletů, a k tomu špičkové wellness, výborná gastronomie a další pestré aktivity – ať už cestujete ve dvou, nebo s dětmi.

Co vás tu čeká letos v létě?

Přes den můžete vyrážet na procházky či výlety na kolech, po návratu vám prvotřídní zázemí pro odpočinek poskytne Resort Valachy se čtyřmi hotely, relaxačním centrem Wellness Horal, golfovým hřištěm a dalšími službami včetně vyhlášené krajové gastronomie.

Spa hotel Lanterna a Wellness hotel Horal připravily na prázdniny pobytové balíčky pro páry i pro rodiny s dětmi nabité bonusy: od polopenze a neomezeného vstupu do wellness přes masáž, beauty ošetření a degustační večeři v zážitkové restauraci Vyhlídka až třeba po lekci golfu, projížďku na segwayi nebo piknik v přírodě. Ve Spa hotelu Lanterna, který je svou klidnou atmosférou jako stvořený pro páry, je v ceně i oběd.

Náš tip: speciální akční ceny letních pobytů na 3 noci ve Wellness hotelu Horal a last minute Letní relax ve Spa hotelu Lanterna.

Pestré léto ve Velkých Karlovicích. HoralZdroj: valachy.cz

Tím, co vás zaručeně bude bavit nejvíc, je možnost neomezeného vstupu do Wellness Horal s termálními bazény, fitkem a saunovým světem s nabídkou exotických masáží a saunových rituálů. Každé ráno tu pořádají rituál speciálně pro děti. Masáže provádějí rodilí maséři z Thajska, Srí Lanky, Filipín, Bali a Indie, novinkou jsou beauty ošetření ayurvédskou kosmetikou Lakshmi. K tomu všemu slunění na venkovních terasách u drinku, šálku kávy či dobré knihy je skutečným balzámem na nervy.

Těm, kdo dávají přednost jednoduššímu a levnějšímu ubytování, doporučujeme hotel Galik nebo hotel Pod Javorem, u nějž nyní navíc vzniká nové centrum dětské zábavy – Kulíškův park s řadou atrakcí a animačními programy.

Všechny hotely jsou od sebe vzdáleny do tří kilometrů a propojeny hotelovým transferem. Obklopují je značené okruhy pro běh a nordic walking, vede kolem nich cyklostezka Bečva, najdete tu i Kulíškovu naučnou stezku, venkovní hřiště a další dětské aktivity, tenisový kurt, půjčovnu segwayů a elektrokol nebo bowling.

Pestré léto ve Velkých Karlovicích. Lekce jógyZdroj: valachy.czA to není vše. Dovolenou vám zpestří každodenní ranní lekce jógy, kurz pečení valašských frgálů nebo středeční podvečery s živou muzikou a nedělní grilování s cimbálem na terase hotelu Horal.

Za vyzkoušení stojí i novinka v podobě programu Golf pro každého, při němž si můžete zábavnou formou zkusit golf na Golfovém hřišti Horal.

K tomu připočtěte prvotřídní krajovou gastronomii a péči milého personálu, který v sobě nezapře vyhlášenou valašskou pohostinnost.

Zkrátka ideální místo, kde prožít nezapomenutelné prázdniny.

Kurz vaření Lukáš Strnad
Školou vaření už prošlo 300 lidí, chystají se nové termíny i zajímavá témata

Náš tip:

-          Triatlonový kemp s Petrem Vabrouškem (11. – 14. 7.)
-          Hanka Kynychová: Fit pobyt (11. - 14. 8.)
-          Týden kultury na Valašsku – Jaroslav Dušek, La Putyka, Karel Roden, Milan Kňažko, Chantal Poullain a další v cirkusovém šapitó - k pobytu v hotelu Lanterna vstupenka zdarma
-           Wellness den pro zdraví - nemáte čas na vícedenní dovolenou? Zajeďte si do Karlovic alespoň na otočku a dopřejte si celý den ve Wellness Horal a masáží a obědem