Koloběh zakázek a starostí rozběhli teprve před deseti měsíci. Za tu dobu se ovšem díky unikátní nabídce dostali do povědomí nejen veřejnosti, ale i soukromých firem. „Všichni tři jsme spolu pracovali asi osm let jako řadoví zaměstnanci v motoristické branži. Potom, co naše bývalé pracoviště v Otrokovicích ukončilo provoz, rozhodli jsme se zůstat v oboru a zkusit vlastní podnikání,“ vzpomíná Lukáš Ptáček, který do Uherského Brodu dojíždí z Uherského Hradiště.

Autocentrum však nevystavěla trojice bezmyšlenkovitě. Aby uspěli v silné konkurenci, bylo zapotřebí přijít na trh s něčím novým. „Kromě běžného servisu aut se zabýváme i karosářstvím, klimatizacemi, ojetými vozy, finančním leasingem a mezinárodní dopravou. Když je méně servisních zakázek, věnujeme se třeba víc přepravě a naopak. O přísun práce tak není nouze,“ prozrazuje Ptáček.

Komplexní nabídka je pro podnikatele tím nejdůležitějším. Zákazníkům se tak dostane netradičního komfortu. Nemusejí totiž jezdit na opravu vozu, do karosárny a na údržbu klimatizace na tři různá místa. „Firmám dokonce nabízíme speciální službu odvozu a dovozu auta na vleku. Jediné, co nám chybí, je lakovna. Jinak můžeme udělat na autě prakticky cokoli,“ dodává muž.

Osazenstvo podniku čítá včetně zakladetelů šest lidí. Ti se proto v téměř maximálně využitém areálu nevyhnou ani manuální práci v dílně. „Nejen při opravách, ale i v organizaci nám pomáhají zkušenosti z dřívějška. Musíme sami například nakupovat materiál a díky praxi víme, kam se obrátit,“ uznává přínos bývalého pracoviště Hradišťan.

Dlouholeté působení v oboru si všichni z trojice natolik oblíbili, že je pro ně současná práce koníčkem. Živnost by proto za nic neměnili. „Vztah k motorismu jako celku máme určitě kladný. Já se například zajímám i o historické motocykly, které renovuji,“ přibližuje náplň svého volného času Ptáček.