Jen tuto informaci potvrdili kriminalisté, kteří vyšetřují požár domu v místní části Kudlov. Totožnost obou obětí se zatím podle mluvčí zlínské policie Moniky Kozumplíkové zjistit nepodařilo.

„Nebylo ji možné s určitostí ověřit, u obou mrtvých byla nařízena soudní pitva,“ uvedla jen zlínská policejní mluvčí s tím, že ve čtvrtek dopoledne se kriminalisté na místo události vrátili znovu.

„Aby mohli ohledat místo činu a zajistit veškeré možné stopy. Zároveň s nimi pracoval v požářišti také policejní kynolog se psem speciálně vycvičeným na vyhledávání akcelerantů hoření,“ zmínila policejní mluvčí.

Zdroj: DENÍK/Jana Zavadilová

Jaké jsou výsledky těchto kroků, policie zatím neuvedla.

„Získané poznatky vyhodnocujeme,“ komentovala úkony policie Monika Kozumplíková.

Domek, který prý neměl topení, elektriku ani vodu, začal hořet ve středu krátce po 20. hodině večer.

V té době se v něm nacházely tři osoby. Dva muži, kteří nakonec zahynuli, a jedna žena.

Jak později vyplynulo z popisu události očitých svědků, šlo zřejmě o nejznámější zlínskou výtržnici. Ta požár přežila bez úhony.
Prý do domku před nedávnem své dva známé přivedla, ti jej pak nechtěli podle svědků opustit.

Ilustrační foto
Krádeže i napadení. Přesto Zlín vítal nový rok poklidně

To se majiteli domu, kamarádovi výtržnice, nelíbilo, a proto vše údajně ohlásil na policii. Podle sdělení lidí ze sousedství tam muž s trojicí nežil.

„On ty bezdomovce znal dřív, oni se mu tam nakvartýrovali. On je vyhazoval, i policii na ně volal. Nic nepomohlo. Udělali si tam oheň, něco popili, usnuli a udusili se. Ta žena se zachránila, ti dva umřeli,“ popisuje událost například soused Milan Mihál.

Podle něj domek byl v okolí dost nechvalně známý právě kvůli jeho obyvatelům.

„Dělávali tady kravál, dost pili, nepracovali. Zkrátka je to dům hrůzy, vždyť nakonec je to na tom baráku vidět,“ doplnil soused.
Jeho slova potvrdil přímo po požáru další soused, který si však nepřál být jmenován. „Ten dům dost hořel, viděl jsem, jak jednoho z něj vynesli.

„V tom domku bydleli dříve dva bratři, ten jeden zemřel, ten druhý tam zůstal sám. Zhruba tak před dvěma roky se tam nastěhovala žena, kterou každý ve Zlíně zná. Pak tady delší dobu nebyla. Objevila se tady před nedávnem a přivedla s sebou dva bezdomovce. To oni tady uhořeli, viděl jsem, jak hasiči jednoho z toho domu vytáhli,“ vypovídal svědek.

A ještě na závěr:
Podle dobře informovaného zdroje policisté v souvislosti s požárem podrobili výslechu i zlínskou výtržnici.