„Požár zasáhl celé horní patro a plameny byly vidět až v centru krajského města. Na místo se postupně sjeli hasiči ze Zlína i okolí, kteří nyní požár likvidují. Zranění utrpěla majitelka, které poskytl první předlékařskou pomoc profesionální hasič ve svém volnu, který se nedaleko místa požáru nacházel. Žena už je v péči posádky zdravotnické záchranné služby. Na požářiště se dostavil i velící důstojník směny a vyšetřovatel hasičů,“ popsala mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Ilustrační foto.
Svatby v pandemii? Sňatky se uzavírají i během týdne

Na místě události se sešly desítky lidí, kterým nezvyklý ruch neunikl. Ulice Nad Vývozem je v těsném sousedství zalidněných ulic Podlesí a Budovatelská.

„Hasičům se podařilo to, že se požár nerozšířil na sousední domy, dům stojí totiž v řadové zástavbě,“ připomněla Lucie Javoříková.

„Snad bude paní v pořádku. Měla zrovna na návštěvě rodiče. O ty se postarali sousedi a vzali je k sobě, manžel není doma, je na cestě z Čech,“ zmínila jedna z místních žen, své jméno neuvedla.

Ilustrační foto
Na Jižních Svazích tekla hnědá voda. Na vině bylo počasí
Zdroj: čtenář Zlínského Deníku

Úplně zničený dům

„Měli jsem strach, co bude. Báli jsme se, aby plameny nepřešly na další domy,“ doplnila paní Marie, která se na místě nacházela společně s manželem a synem. „Ten dům je úplně zničený," povzdechl si přihlížející senior, kterému událost také neunikla.

Na místě události pomáhali zajišťovat bezpečnost i strážníci ze zlínské městské policie. K požáru se sjeli kromě zdravotních záchranářů i zlínští policisté. Krátce před 18. hodinou potvrdila mluvčí krajských hasičů, že byl požár lokalizován.