Jako první na místo přiběhla hlídka policistů z místního obvodního oddělení, jejichž sídlo se nachází naproti zasaženému domu.

„Policisté si ze služebny vzali hasicí přístroj a snažili se požár hasit. K hašení použili i kbelíky s vodou a další hasicí přístroje z domu s prodejnou. Jeden z policistů rozbil okno a přes kouř uviděl uvnitř ležet nájemníka. Odvážně se vrhl do zakouřené chodby a snažil se dostat ke zraněnému muži. Bez ochranných pomůcek však musel rychle zadýmený prostor opustit. Přesto se snažil kolem ležícího muže nalévat další vodu k ochraně před plameny,“ popsal dramatické okamžiky mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Vzápětí dorazili na místo tamější dobrovolní hasiči s dýchacími přístroji a nájemníka se jim podařilo vytáhnout.

„Společně s policisty ho vynesli před dům a předali do péče právě přijíždějící posádce zdravotnické záchranné služby. Zraněný nájemník se velmi silně nadýchal nebezpečných zplodin hoření a byl i lehce popálen,“ uvedl Mitáček.

Hasiči mezitím rozvinuli čtyři proudy vody a pustili se do boje s ohněm.

„Plameny zasáhly jednu z místností, kde se propadl strop. Požár se rozšířil na střechu domu. Hasiči museli postupně odkrývat střechu a hasit prohořívající dřevěnou konstrukci,“ dodal Mitáček s tím, že celková likvidace požáru byla hlášena až třicet minut po půlnoci.

Požár poškodil část rodinného domu a způsobil majiteli škodu přibližně za tři sta padesát tisíc korun.