Na místě události nakonec zasahovaly dvě jednotky hasičů i zdravotní záchranáři. Podle původní informace krajských hasičů mělo jít o požár nízké budovy, nakonec se ukázalo, že hořel "přístřešek" místních bezdomovců.

"Na místě byl i motorista, který během jízdy autem uviděl požár. Ten se snažil uhasit jedním hasicím práškovým přístrojem. To se mu ale nepodařilo. Hasiči nakonec pomocí vysokotlakého proudu plameny uhasili," popsal událost za zlínské krajské hasiče mluvčí Roman Žemlička. Statečný řidič se snažil sám uhasit požárZdroj: HZS ZK

Čtěte také: V Lípě se k požáru trávy sjelo pět jednotek hasičů

Jak se podařilo Deníku zjistit, řidič uviděl šlehající plameny u místního lesíka, proto neváhal, zastavil a svým hasícím přístrojem z vozu začal požár přístřešku hasit. Mezitím ale někdo další oznámil požár, proto na místo ihned vyrazily jednotky profesionálních hasičů ze Zlína a dobrovolných hasičů ze Zlína-Prštné. Ti na místě události narazili na motoristu, který na ně čekal."

Čtěte také: I znásilněné ženy potřebují dostat se zpět do života

Motorista se během hašení nadýchal zplodin hoření a jeho zdravotní stav se začal zhoršovat. Zpočátku však nebylo jasné, jestli zdravotní indispozice motoristy plynula z intoxikace, či jiné zdravotní komplikace. Hasiči mu proto poskytli předlékařskou pomoc a nasadili mu kyslíkový přístroj. Velitel zásahu si vyžádal příjezd sanitky," komentoval dál událost Roman Žemlička. Podle něj si zdravotníci po příjezdu zraněného muže převzali. Do nemocnice muž ale nakonec převezen nebyl, protože jeho stav se postupně stabilizoval. Jak se později ukázalo, vše dopadlo dobře. Muž se sice při hašení skutečně nadýchal zplodin, ale jeho stav si nevyžádal transport do nemocnice.